1821 Digital Gallery

Lockdown σε Θεσ/νικη-Σέρρες: Οι κωδικοί μετακίνησης στο 13033

Lockdown σε Θεσ/νικη-Σέρρες: Οι κωδικοί μετακίνησης στο 13033
© pixabay.com
Πώς θα μετακινούνται οι μαθητές από και προς το σχολείο
  • A-
  • A+
0
Με SMS στο 13033 θα μετακινούνται οι πολίτες σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες μετά το lockdown διάρκειας 14 ημερών που τίθεται σε ισχύ από αύριο.

Σε lockdown από την Τρίτη (3/11) το πρωί και για τις επόμενες 14 ημέρες οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, οπότε το sms στο 13033 επανέρχεται μαζί με τους 6 κωδικούς.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά, φυσικά με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από την έναρξη του σχολικού έτους. Επίσης απαγορεύονται οι μετακινήσεις από το νομό, ενώ πλέον από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας.

Ακόμη, απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης».

Ένα ζήτημα που προέκυψε έχει να κάνει με τα σχολεία. Πώς δηλαδή θα μετακινούνται τα παιδιά από και προς το σχολείο.

Σχετικα
Έρευνα: Covid-19 – Οι κρίσιμες τάσεις στην ελληνική κοινωνία
Έρευνα: Covid-19 – Οι κρίσιμες τάσεις στην ελληνική κοινωνία

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ σε πρώτη φάση όσοι συνοδεύουν παιδιά στα σχολεία θα πρέπει να έχουν μαζί τους συμπληρωμένη την ειδική βεβαίωση για κατ΄εξαίρεση μετακίνηση κι αυτό γιατί μέχρι στιγμής δεν μπορεί να γίνει με sms καθώς δεν υπάρχει ακόμα σχετικός κωδικός που να αναφέρει το συγκεκριμένο λόγο εξόδου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι γονείς ή οι συνοδοί των μαθητών θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη φόρμα είτε σε έντυπη μορφή είτε σε μορφή pdf στο κινητό τους έχοντας συμπληρώσει τα στοιχεία τους. Μαζί θα πρέπει να φέρουν και έγγραφο που θα πιστοποιεί τα στοιχεία τους όπως η αστυνομική ταυτότητα.

Από την κυβέρνηση εξετάζεται για την μετακίνηση συνοδών στα σχολεία να προστεθεί ακόμα ένας κωδικός ή να συμπεριληφθεί σε έναν από τους έξι υπάρχοντες με τους λόγους εξόδου. Όλες οι υπόλοιπες μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες θα γίνονται μέσω sms για τους 6 λόγους που ίσχυαν και το Μάρτιο.

Σχετικα
Ιταλία: Σχεδόν ένα εκατομμύριο θετικοί στον κορωνοϊό - Ξανανοίγουν πολλές «πτέρυγες Covid»
Ιταλία: Σχεδόν ένα εκατομμύριο θετικοί στον κορωνοϊό - Ξανανοίγουν πολλές «πτέρυγες Covid»

13033: Κωδικοί μετακίνησης

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους

3. Μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη

5. Μετάβαση σε τελετή υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για την διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ατομικά ή ανά δυο άτομα.   Μετά την επιτυχή αποστολή ενός SMS στο 13033 ακολουθεί η απάντηση: «Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας». Σε περίπτωση ελέγχου στο δρόμο από τις κρατικές Αρχές επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο. 

Τι ανακοίνωσε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας

«Ο Πρωθυπουργός, μετά από επικοινωνία του με τον Υπουργό Υγείας, αποφάσισε την εφαρμογή «τοπικού lockdown» στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, από τις 6 το πρωί, αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, για τις επόμενες 14 ημέρες. Αυτό το «τοπικό lockdown» έχει μια βασική διαφορά σε σχέση με το γενικό lockdown που ίσχυσε την Άνοιξη. Ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά, φυσικά με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από την έναρξη του σχολικού έτους. Ενώ, όπως και στο διάστημα του «γενικού lockdown», επανέρχεται και στην περίπτωση του «τοπικού lockdown» η ανάγκη αποστολής SMS για όλες τις μετακινήσεις. Ειδικά για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης ημέρας, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.»

Ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Υπενθύμισε δε ότι, από αύριο Τρίτη το πρωί, και για έναν μήνα, τίθεται σε ισχύ το νέο γενικό σχέδιο για την ανάσχεση του νέου κύματος του ιού. Έτσι, η χώρα χωρίζεται, πλέον, σε τρεις ζώνες: Στη ζώνη επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι Νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο», τη ζώνη αυξημένου κινδύνου, στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί», δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, και πλέον στη ζώνη με τις περιοχές που είναι στο «γκρι», δηλαδή από αύριο το πρωί οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Σημειώνεται επίσης ότι από αύριο το πρωί, λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, η Μαγνησία περνάει από τη ζώνη επιτήρησης, στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο «κόκκινο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5