Ελλαδα

Πέτσας: Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες- Ανοιχτά τα σχολεία

Ποια μέτρα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στέλιος Πέτσας-κορωνοϊός: Ανακοίνωσε lockdown σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη- Τι θα ισχύσει για τα σχολεία και τις πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Τοπικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με ισχύ 14 ημερών.

Τα lockdown θα ισχύσουν από το πρωί της Τρίτης (3/11) στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, όπου επιστρέφει το σύστημα αποστολής SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Εξαίρεση αποτελούν όσοι μετακινούνται για επαγγελματικούς λόγους.

Όπως σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, η μόνη διαφορά σε σχέση με τον Μάρτιο, θα είναι ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό ότι απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, ενώ η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες στην ζώνη επιτήρησης, στην ζώνη αυξημένου κινδύνου και στην ζώνη με τις περιοχές που είναι στο γκρι που θα είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες. 

Την ίδια ώρα και η Μαγνησία περνάει από την Τρίτη στο «κόκκινο», στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η απόφαση ελήφθη και μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στη πόλη το τελευταίο Σαββατοκύριακο, καθώς το Σάββατο τα ημερήσια κρούσματα εκτοξεύτηκαν στα 839, ενώ την Κυριακή η Θεσσαλονίκη έπιασε και πάλι αρνητική πρωτιά πανελλαδικά, καθώς καταγράφηκαν 449 νέα κρούσματα. Συνολικά τα κρούσματα στην πόλη έφτασαν τα 1.288 σε 48 ώρες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ