Ελλαδα

Rapid test σε Θεσσαλονίκη: Πόσα θετικά κρούσματα κορωνοϊού έδωσαν

Σε καθεστώς μίνι lockdown ο νομός από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ούρες πολιτών για rapid test στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Ούρες πολιτών για rapid test στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου © EUROKINISSI

Ο κορωνοϊός κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη, όπως δείχνουν νέα στοιχεία από τα μαζικά rapid test που έγιναν σε πολίτες.

Την ξεκάθαρη επιδείνωση στην επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη δείχνουν τα νέα στοιχεία για τα rapid test και τα αποτελέσματα που έδωσαν.

Η διαδικασία κράτησε πάνω από 9 ώρες, με πολίτες να σχηματίζουν μεγάλες ουρές στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξεταστούν από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2020, στις 06.00, τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Λάρισα με τη Ροδόπη μπαίνουν σε καθεστώς μίνι lockdown, καθώς αλλάζουν επίπεδο και τοποθετούνται στο 4 (αυξημένου κινδύνου) στον χάρτη υγειονομικής προστασίας και ασφάλειας για τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται στο Επίπεδο 4 (Πατήστε ΕΔΩ), εφαρμόζονται σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη με εξαίρεση την απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού (χερσαίες, αεροπορικές και θαλάσσιες), που θα ισχύσει από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, επικαλουμενος τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, στα 3.100 τεστ -αριθμός που δεν αποτελεί το συγκεντρωτικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δράσης- θετικά εντοπίστηκαν τα 210. Πρόκειται για 6,8% θετικότητα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, που είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τόνισε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. «Για τη Θεσσαλονίκη και για τις άλλες δύο περιοχές, που σήμερα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι θα μπουν στο "κόκκινο", ξέρουμε ότι πρέπει να τηρούν όλοι τα μέτρα, έχουμε δει άλλες περιοχές πάνε καλύτερα όταν έχουμε εφαρμόσει στοχευμένα τοπικά μέτρα. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες, το βλέπουμε αυτό σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο» εξήγησε ο κ. Αρκουμανέας.

Κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη: 1.955 ενεργά κρούσματα

Η απόφαση να αλλάξουν επίπεδο η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη και να μπουν σε αυτό που βρίσκονται ήδη η Κοζάνη, η Καστοριά, οι Σέρρες και τα Ιωάννινα ήταν μονόδρομος, λαμβάνοντας υπόψιν τους αριθμούς για τη διασπορά του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα για τους τρεις αυτούς νομούς.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της νέας έκτακτης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό (η οποία ξεκίνησε με καθυστέρηση), στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 ενεργά κρούσματα και 4.459 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα. Αντίστοιχα, στη Λάρισα έχουν επιβεβαιωθεί 343 ενεργά κρούσματα και 721 στενές επαφές, ενώ στη Ροδόπη καταγράφηκαν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ