Ελλαδα

Το Maersk Launceston διέλυσε το «Καλλιστώ» - Εικόνες από drone

Το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού κόπηκε στη μέση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ό,τι απέμεινε από το πολεμικό πλοίο «Καλλιστώ» μετά τη σύγκρουσή του με το Maersk Launceston
Ό,τι απέμεινε από το πολεμικό πλοίο «Καλλιστώ» μετά τη σύγκρουσή του με το Maersk Launceston © YouTube/arxipelagos com

Εικόνες καταστροφής κατέγραψε drone με τη σύγκρουση του πολεμικού πλοίου «Καλλιστώ» με το MAERSK LAUNCESTON στον Πειραιά.

Τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ» μετά τη σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON, κατέγραψε drone.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το πολεμικό πλοίο έχει κυριολεκτικά «κοπεί στη μέση», με ρυμουλκό να το συγκρατεί για να μη βυθιστεί.

Το MAERSK LAUNCESTON μετέφερε κοντέινερ. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε καταστροφικές συνέπειες για το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ». Το πολεμικό πλοίο ρυμουλκήθηκε στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας το μεσημέρι της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες θεωρείται ουσιαστικά αδύνατο οι ζημιές να επιδιορθωθούν, ώστε το «Καλλιστώ» να ανακτήσει το αξιόπλοό του.

Το ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε πρωϊνές ώρες της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020 στη θαλάσσια περιοχή 3,7 ναυτικά μίλια νότια της Ψυτάλλειας στον Πειραιά. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος πλωτάρχης Νικόλαος Κοκκάλας γνωστοποίησε ότι τα μέλη του πληρώματος περισυλλέγησαν από περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Δύο τραυματίες εκ των μελών του πληρώματος του ναρκοθηρευτικού «Καλλυστώ» μεταφέρθηκαν στον Πειραιά με σκάφος, όπου και τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Επί του ναρκοθηρευτικού πλοίου παρέμεινε ο κυβερνήτης του καθώς και άλλα μέλη του πληρώματος μέχρι την ολοκλήρωση της επιχείρησης ρυμούλκησης.

To Maersk Launceston έχει «κόψει στη μέση» το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλυστώ» στον Πειραιά
To Maersk Launceston έχει «κόψει στη μέση» το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλυστώ»

Στο σημείο της σφοδρής σύγκρουσης παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Ειδικότερα, αυτή οφείλεται σε μικρές ποσότητες συντριμμιών του πολεμικού πλοίου και καυσίμων που διέρρευσαν. Ιδιωτικά σκάφη αντιρρυπαντικής εταιρείας με πλωτό φράγμα πραγματοποίησαν έλξη των συγκεκριμένων υλικών και των καυσίμων προκειμένου να τα συγκεντρώσουν και να τα απομακρύνουν.

Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευτεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της προανάκρισης για το ναυτικό ατύχημα στον Πειραιά.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε drone μετά τη σύγκρουση του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ» με το εμπορικό πλοίο MAERSK LAUNCESTON στον Πειραιά:

Navy Ship collision - Σύγκρουση του πολεμικού Καλλιστώ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

 

ReplyReply AllForwardEdit as new
 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ