Ελλαδα

Γώγος: Δεν είναι απίθανο το lockdown, αν τα μέτρα δεν πάνε καλά

«Αν ξεπεράσουμε τις 2.000 ημερήσιες μολύνσεις, τότε θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα. Ωστόσο, τα τωρινά μέτρα είναι ικανοποιητικά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθήνα κέντρο
Αθήνα κέντρο © EUROKINISSI/ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για το ενδεχόμενο επιβολής νέου ολικού Lockdown μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.

Εξαιρετικά πιθανό έκρινε ο Χαράλαμπος Γώγος το σενάριο να οδηγηθούμε σε ένα lockdown αν τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί τώρα δεν αποδώσουν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γώγος τόνισε πως «αν τα μέτρα δεν πάνε καλά, δεν είναι απίθανο ένα lockdown. Αν ξεπεράσουμε τις 2.000 ημερήσιες μολύνσεις, τότε θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα. Ωστόσο, τα τωρινά μέτρα είναι ικανοποιητικά. Η γενική χρήση της μάσκας θα αλλάξει τον αριθμό των κρουσμάτων».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γώγος σημείωσε πως «υπάρχει το σενάριο ότι τώρα έρχεται το μεγάλο κύμα κρουσμάτων του ιού» επισημαίνοντας πως «η τηλεργασία πρέπει να αυξηθεί, να γίνει δηλαδή πάνω από 50% ώστε να μειωθεί η κυκλοφορία του κόσμου έξω».

Ο κ. Γώγος, ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «να καταγράψουμε αυτή τη βδομάδα πάνω από 1.000 ημερήσια κρούσματα». Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του όσον αφορά την πίεση στο σύστημα υγείας και την αντοχή που αυτό μπορεί να επιδείξει.

Έφερε μάλιστα σαν παράδειγμα την πόλη των Ιωαννίνων όπου, όπως είπε, «οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές κοντεύουν τους 1.000. Υπάρχει πραγματικά πρόβλημα, πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Καταλήγοντας, συνόψισε σημειώνοντας πως «στα τέλη του Δεκέμβρη πιθανότατα θα υπάρχουν οι εγκρίσεις μερικών από τις πλατφόρμες εμβολίων και αρχικά θα γίνουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών. Παρά ταύτα, τα μέτρα δημόσιας υγείας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη ζωή μας και το 2021». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ