- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιδιαίτερα ανήσυχος για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο καθηγητής ΜΑνώλης Δερμιτζάκης
«Φοβάμαι ότι μπορεί να μάς ξεφύγει ο κορωνοϊός, και τότε οι ΜΕΘ δε φτάνουν» προειδοποίησε μέσω του ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης.
«Άκουσα χθες την (διευθύντρια της ΜΕΘ Ευαγγελισμού) κ. Κοτανίδου ότι είμαστε στο 1/3 των ΜΕΘ που έχουν σχέση με COVID, ότι οι υπόλοιπες 2/3 είναι άδειες. Στην Ελβετία το 15% μόνο των ΜΕΘ είναι κατειλημμένες και εκτιμάται σε 2 με 4 εβδομάδες θα είναι γεμάτες. Επομένως θα πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο την εκθετική καμπύλη… Αν μας ξεφύγει, φοβάμαι ότι μπορεί να μας ξεφύγει, θα γεμίσουν τα υπόλοιπα 2/3. Έχουμε εικόνα 15 ημερών. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε να κάνουμε σαν να είμαστε οριακά γιατί μπορεί να είμαστε οριακά και να μην το ξέρουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
«Τα μέτρα θα δουλέψουν αν τηρηθούν. Τα μέτρα είναι αρκετά κοντά, εκεί που πρέπει να είναι, χρειάζεται η προσπάθεια πολιτείας – πολιτών για να τηρηθούν» δήλωσε ο Μανώλης Δερμιτζάκης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι απίστευτες εικόνες
Τα δορυφορικά δεδομένα πριν και μετά την πυρκαγιά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η σορός εντοπίστηκε στο διαμέρισμά του
Ποδήλατα, πατίνια και λιγότερα ΙΧ σε μια διαφορετική πρωτεύουσα
Αρνείται τις κατηγορίες ο 50χρονος
Εκτελούσε εργασίες καθαρισμού με μηχάνημα
Μέχρι και το ρολόι έλιωσε από τη ζέστη
Τι κατήγγειλε η γυναίκα
50.707 ταξιδιώτες επέστρεψαν στην Αττική χθες
Τα μέτρα που ενεργοποιούνται άμεσα
Οι Αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις
Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής στη 45χρονη
Τρεις ακόμα νεαροί τραυματίες
Αναλυτικά ο χάρτης με τις περιοχές
Έως 6 μποφόρ οι βοριάδες στο Αιγαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.