Ελλαδα

Μιχελάκης στη Λήμνο: Μικρές οι ζημιές από το σεισμό (video)

Πολλοί μετασεισμοί -τι λένε οι σεισμολόγοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68749-138420.jpg

Μικρής κλίμακας χαρακτήρισε τις ζημιές από το σεισμό των 6,3 βαθμών που σημειώθηκε το Σάββατο στις 12:24 μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης, τόνισε από τη Λήμνο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Στο νησί σπεύδουν 14 μηχανικοί για περαιτέρω ελέγχους των κτηρίων.

Να θυμίσουμε ότι από το σεισμό τραυματίστηκαν ελαφρά στη Λήμνο τρεις άνθρωποι. Μια τουρίστρια, από γυψοσανίδα που έπεσε στο αεροδρόμιο και μια γυναίκα με το παιδί της, στο χωριό Κόρκος.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δεκάδες μετασεισμοί με το μεγαλύτερο να είναι 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται, καθώς το ρήγμα έχει ενεργοποιηθεί, και σύμφωνα με τους σεισμολόγους, οι ισχυροί μετασεισμοί θα συνεχιστούν για το επόμενο 48ωρο. Να τονίσουμε ότι ο σεισμός προέρχεται από τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας, που έδωσε τον πολύνεκρο σεισμό του 1999 στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ένας Τούρκος έχασε τη ζωή τους, λόγω καρδιακής προσβολής την στιγμή του σεισμού. Να θυμίσουμε ότι στη γείτονα τραυματίστηκαν τουλάχιστον 266 άνθρωποι, οι περισσότεροι λόγω πανικού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ