Ελλαδα

Νέα μέτρα: Το «διάλειμμα μάσκας» που ζητά το Υπουργείο Παιδείας

Από το Σάββατο ξεκινούν τα νέα μέτρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Οι ειδικοί αναμένεται να συζητήσουν το ενδεχόμενο «διαλείμματος από τη μάσκα» για τους μαθητές των σχολείων.

Οι πρώτες διευκρινίσεις για την καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στις περιοχές 3 και 4 με υψηλό και πολύ υψηλό επίπεδο κινδύνου αφορούν στη χρήση της από τους μαθητές στα σχολεία.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και στα διαλλείματα για τους μαθητές. Επειδή, όμως, με τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, οι μαθητές θα φορούν μάσκα για 7 και 8 ώρες συνεχόμενα, τις επόμενες ημέρες οι ειδικοί αναμένεται να συζητήσουν και το ενδεχόμενο «διαλείμματος από τη μάσκα» αν κριθεί απαραίτητο και ασφαλές για τους μαθητές.

Ενδεχομένως να δοθούν διευκρινίσεις το απόγευμα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, για το θέμα.

Το «διάλειμμα της μάσκας», είχε προτείνει και ο κ. Τσιόδρας τον Σεπτέμβρη.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο, για τους κατοίκους 19 περιοχών της Ελλάδας που έχουν το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας ξεκινά η εφαρμογή των νέων μέτρων για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις