Ελλαδα

ΕΣΡ: Πρόστιμα σε 25 κανάλια για τις κηραλοιφές του Βελόπουλου

Βαρύς ο πέλεκυς απο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Βελόπουλος
Κυριάκος Βελόπουλος © EUROKINNISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Kαμπάνες από το ΕΣΡ στα 25 περιφερειακά κανάλια όπου ο Κυριάκος Βελόπουλος διαφήμιζε τις κηραλοιφές που προστατεύουν από τον κορωνοϊό.

Το ΕΣΡ επέβαλλε πρόστιμο σε 25 περιφερειακά κανάλια, όπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, διαφήμιζε τις κηραλοιφές που προστατεύουν από τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τιμώρησε με πρόστιμα συνολικού ύψους 730 χιλιάδων ευρώ τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που διαφήμισαν την αλοιφή που «δεν πέρναγε μέσα ο κορωνοϊός, ούτε ο ιός της γρίπης».

«Κάντε 17 χειραψίες, δεν κολλάτε τίποτα», έλεγε ο Κυριάκος Βελόπουλος, προκαλώντας την παρέμβαση του ΕΣΡ.

Από 30.000 καλούνται να πληρώσουν οι σταθμοί Κόσμος TV Δωδεκανήσων, Αιγαίο TV Δωδεκανήσων, Super B Αχαϊας, Σητεία TV Λασιθίου, Notos TV Ηρακλείου, Ένα TV Φθιώτιδας, TV 10 Τρικάλων, Βήμα TV Ιωαννίνων, Θράκη ΝΕΤ Έβρου, TV Ροδόπη, Δίκτυο TV Σερρών, Κρήτη TV 1 Χανίων, Άλφα Τηλεόραση Δράμας, Δίκτυο 1 Καστοριάς, Alert Αττικής, TRT Μαγνησίας, PLP TV Ηλείας και Ίριδα TV Δωδεκανήσου.

Από 25.000 οι Alert, Epsilon, Extra, Kontra, ΑΕ Channel, Βεργίνα και Best TV για «παραβίαση -εκ προθέσεως- την συνταγματικώς επιβαλλόμενης απαγόρευσης μετάδοσης μηνυμάτων που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν το κοινό ως προς τις προστατευτικές ιδιότητες προϊόντων και να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία».

Τέλος ποινή 15.000 ευρώ δόθηκε στο Σύρος TV 1 Κυκλάδων για παράβαση των διατάξεων περί «απαγόρευσης της άνευ αδείας αναμετάδοσης του προγράμματος άλλου παρόχου περιεχομένου», καθώς αναμετέδωσε την επίμαχη εκπομπή μέσω της Web TV του Alert.

Σύμφωνα με το ΕΣΡ η ενέργεια των παραπάνω καναλιών έγινε «με προφανή στόχο να παραπλανήσει την ελέγχουσα αρχή και να καταστήσει πρακτικώς ανέφικτη την άσκηση των συνταγματικώς επιβαλλόμενων αρμοδιοτήτων της επί του περιεχομένου του προβαλλόμενου προγράμματος».

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις αλοιφές του Βελόπουλου - Κεντρικό Δελτίο | OPEN TV

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ