Ελλαδα

Όμιλος Quest: Διασύνδεση της τεχνολογίας με την εκπαίδευση

Σειρά δράσεων για την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 758
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όμιλος Info-Quest

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Ο Όμιλος Quest υλοποιεί δράσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλες τις βαθμίδες της

Ο Όμιλος Quest, από την έναρξη της λειτουργίας του, αναγνωρίζει τη σημασία της ποιοτικής εκπαίδευσης ως εφαλτήριο βιώσιμης ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, μέσω των εταιρειών του που δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία –Info Quest Technologies, Uni Systems, iSquare–  υλοποιεί ένα σύνολο από συνεχιζόμενες ποιοτικές και στοχευμένες δράσεις αναφορικά με τη διασύνδεση Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης, που αναβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

«Συναρμολογώντας τον Υπολογιστή Quest»
Το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα φιλοξενίας μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων στις εγκαταστάσεις παραγωγής και διακίνησης του επιτραπέζιου ηλεκτρονικού υπολογιστή Quest υλοποιείται συστηματικά από την Info Quest Technologies τα τελευταία 16 χρόνια. Στόχος του προγράμματος “Συναρμολογώντας τον Υπολογιστή Quest” είναι να προσφερθεί στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων που επιλέγει κάθε σχολείο), μια ουσιαστική εμπειρία εξοικείωσης με την κατασκευή των ηλεκτρονικών υπολογιστών, μία παρουσίαση των σύγχρονων τάσεων στον χώρο της τεχνολογίας, αλλά και μια πρώτη γνωριμία με ένα δομημένο εταιρικό περιβάλλον και στελέχη με εμπειρία και ικανότητα να μεταδώσουν τη γνώση τους και να ενθαρρύνουν την καινοτομία. Το 2019 στη δράση συμμετείχαν περισσότεροι από 380 μαθητές από 19 σχολεία της Αττικής.

Mind the <Code> - Πρόγραμμα Υποτροφιών για την εκμάθηση Κώδικα
O Όμιλος Quest σχεδίασε και πραγματοποίησε, με κύριο φορέα υλοποίησης τη Uni Systems, για πρώτη φορά το 2019 το πρόγραμμα υποτροφιών για εκμάθηση κώδικα “Mind the <code>”, το οποίο εστιάζει στη συστηματική διδασκαλία δύο πολύ διαδεδομένων γλωσσών προγραμματισμού σε νέους, διασυνδέει την εκπαιδευτική κοινότητα με την αγορά εργασίας, ενισχύει τις γνώσεις μελλοντικών εργαζομένων και προσφέρει εργασία σε μερικούς από αυτούς. Ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση σε τελειόφοιτους και απόφοιτους σχολών Πληροφορικής και Θετικών Επιστημών για να εκπαιδευτούν εντατικά στις τεχνολογίες προγραμματισμού Java και .NET, με προοπτική εργασίας στις εταιρείες του Ομίλου Quest, υπήρξαν 410 ενδιαφερόμενοι από τους οποίους, ύστερα από αξιολόγηση, επελέγησαν 27 νέοι με πάθος για τον προγραμματισμό επελέγησαν να το παρακολουθήσουν. Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού σκέλους και με κριτήριο την απόδοσή τους, οι 15 από αυτούς δέχτηκαν πρόταση για άμεση συνεργασία με τις εταιρείες του Ομίλου Quest. Το πρόγραμμα υποτροφιών “Mind the <code>” εντάσσεται στην πρωτοβουλία «Quest Forward» του Ομίλου, η οποία αποσκοπεί στην ενδυνάμωση νέων ανθρώπων με ψηφιακές γνώσεις και στη διακράτηση ταλαντούχων εργαζομένων στην ελληνική αγορά προς όφελος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Όμιλος Info-Quest

Πρόγραμμα «Καινοτομία στην Εκπαίδευση»

Ο Όμιλος Quest μέσω της iSquare υλοποιεί τη δράση «Καινοτομία στην Εκπαίδευση», στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, στην εισαγωγή της Ψηφιακής Τεχνολογίας στη διδασκαλία, στη δημιουργία και τον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού περιεχομένου, καθώς και στη διδασκαλία κώδικα προγραμματισμού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επιδιώκοντας συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς που επιζητούν την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό της εκπαίδευσης. Η δράση λαμβάνει υπόψη την οδηγία της UNESCO, σύμφωνα με την οποία η χρήση κινητών υπολογιστικών συσκευών πρέπει να ενθαρρύνεται και να προωθείται σε όλο και περισσότερες δομές της εκπαίδευσης, με απώτερο σκοπό να κατοχυρωθεί επίσημα η χρήση τους σε όλο και περισσότερα μέρη του κόσμου.

ad 1-1 / UNESCO - Ψηφιακή τεχνολογία στην εκπαίδευση. Η iSquare τα τελευταία χρόνια υλοποιεί την εισαγωγή του iPad στις σχολικές τάξεις, με απώτερο στόχο ο κάθε μαθητής να χρησιμοποιεί από ένα iPad, το λεγόμενο πρόγραμμα “iPad 1-1”.  Συνολικά 5.000 μαθητές από 17 σχολεία στην Ελλάδα και 6 σχολεία στην Κύπρο συμμετέχουν σε μια δημιουργική και διαδραστική διαδικασία μάθησης μέσω του προγράμματος.

EduPad - Χρήση Ψηφιακών Εργαλείων στο Σχολικό Περιβάλλον. Η iSquare συνεργάστηκε με μια ομάδα επίλεκτων εκπαιδευτικών, δημιουργώντας το www.edupad.gr. Πρόκειται για ένα σύνολο εκπαιδευτικών εφαρμογών και ψηφιοποιημένων βιβλίων, ταξινομημένων ανά είδος, εκπαιδευτική βαθμίδα και γνωστικό πεδίο, οι οποίες είναι εύκολα προσβάσιμες από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας. Τον εξειδικευμένο ιστότοπο χρησιμοποίησαν το 2019 περισσότεροι από 1.400 νέοι χρήστες και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.700 προβολές σελίδων.

Ψηφιοποίηση Σχολικών Βιβλίων. Η iSquare από το 2014 ψηφιοποίησε, ειδικά για το λειτουργικό σύστημα iOS της Apple, την εκπαιδευτική ύλη βασικών σχολικών μαθημάτων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμη εντός και εκτός του περιβάλλοντος της σχολικής τάξης. Το ψηφιοποιημένο εκπαιδευτικό υλικό, με περισσότερα από 25 βιβλία του Δημοτικού και 17 βιβλία του Γυμνασίου, αξιοποιούν καθημερινά στη διδασκαλία τους, περισσότερα από 35 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Ημερίδες για εκπαιδευτικούς. Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Καινοτομία στην Εκπαίδευση» η iSquare συστηματικά πραγματοποιεί εκπαιδευτικές ημερίδες με θέμα την εισαγωγή και χρήση καινοτόμων μεθόδων και εφαρμογών διδασκαλίας, αξιοποιώντας το εκπαιδευτικό οικοσύστημα της Apple.

Δωρεά εξοπλισμού Πληροφορικής στο υπ. Παιδείας

Στη δωρεά σύγχρονου εξοπλισμού Πληροφορικής, συνολικής αξίας €400.000 στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προχώρησε ο Όμιλος Quest, ο οποίος έχει ενεργή παρουσία και συμβολή επί 40 περίπου χρόνια στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας. Επίσης, παράλληλα με την δωρεά, στα σχολεία παρέχεται εκπαίδευση και υποστήριξη  για την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού προγράμματος διδασκαλίας με το σύστημα και τα εργαλεία της Apple. Συγκεκριμένα ο  Όμιλος διέθεσε  1.000 iPad 4G  για  άμεση αξιοποίηση από δημοτικά σχολεία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά και για την πλήρη αξιοποίηση των συσκευών για την εισαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος ψηφιακής διδασκαλίας μέσω των iPad.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ