Ελλαδα

Eurobank: Καμία επίθεση από χάκερ στο ebanking - Τι συνέβη

Τα ύποπτα e-mails που απάντησαν ορισμένοι πελάτες της τράπεζας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
eurobank.jpg

Με ανακοίνωσή της η Eurobank διαψεύδει ότι έγινε επίθεση χάκερς στα συστήματά της, ξεκαθαρίζοντας ότι ebanking και mbanking είναι ασφαλή.

Η Eurobank διαψεύδει τις αναφορές ότι υπήρξε επίθεση από χάκερ σε συστήματα ασφαλείας της τράπεζας, με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν προσωπικά στοιχεία και κωδικοί χρηστών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η Eurobank ξεκαθαρίζει ότι τα συστήματά της και ειδικά το ebanking και mbanking είναι ασφαλή, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει γίνει καμία επίθεση από χάκερ ή άλλους κακόβουλους χρήστες.

Στο ίδιο κείμενο καλεί τους πελάτες της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία και να μην ανοίγουν σε καμία περίπτωση ύποπτα e-mails, προσέχοντας σε ποια sites μπαίνουν κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο.

«Η Eurobank ενημερώνει ότι τα συστήματα της και ειδικά το ebanking και mbanking είναι ασφαλή και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση από hackers ή άλλους κακόβουλους χρήστες.

» Επίσης, επιστεί την προσοχή των πελατών της να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία "ψαρέματος" στοιχείων χρηστών. Η Τράπεζα ουδέποτε έχει ζητήσει, δεν ζητά και δεν θα ζητήσει ποτέ τα στοιχεία των πελατών κατ΄ αυτόν τον τρόπο».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναστάτωση με τη Eurobank προκλήθηκε μετά από αναφορές πελατών, που έκαναν το λάθος να απαντήσουν σε ηλεκτρονικά e-mails, τα οποία τους ζητούσαν τους κωδικούς πρόσβασης στο ebanking τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ