Κοζάνη-κορωνοϊός: Έκκληση του δημάρχου-Η εικόνα στο Μαμάτσειο
«Η πλειονότητα των κρουσμάτων αφορά νέους κάτω των 30 ετών»
Κοζάνη: Έκκληση του δημάρχου για την πορεία του κορωνοϊού στην πόλη- Ποια η εικόνα του νοσοκομείου
Έκκληση στους δημότες της Κοζάνης απευθύνει ο δήμαρχος της πόλης Λάζαρος Μαλούτας, ζητώντας τους «να μην υποτιμούν τη χρήση της μάσκας» προκειμένου να προστατευτεί «η υγεία μας αλλά και των διπλανών μας».
Η ΠΕ Κοζάνης είναι η πρώτη περιοχή της Ελλάδας που πέρασε στο επίπεδο συναγερμού 4, σύμφωνα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης και σήμερα βρίσκεται στην 5η ημέρα του lockdown, που επιβλήθηκε από την Πολιτική Προστασία μετά τη συνεχή άνοδο των κρουσμάτων covid-19. Ο κ. Μαλούτας εκφράζει την ανησυχία του για τα επιδημιολογικά δεδομένα που δείχνουν ότι «η πλειονότητα των κρουσμάτων αφορά νέους κάτω των 30 ετών» καθώς και για την «πίεση που δέχεται το νοσοκομείο της πόλης από τους ασθενείς με covid».
«Το κλείσιμο των καταστημάτων αποτέλεσε τη χαριστική βολή για τον επιχειρηματικό κόσμο και κάλεσε όλους και όλες να υλοποιήσουν στη λεπτομέρειά τους τα μέτρα που έχουν επιβληθεί» προκειμένου «να επανέλθουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό». «Στηρίζουμε τον τόπο μας. Στηρίζουμε τον διπλανό μας, τηρώντας τα μέτρα προστασίας», σημειώνει ο κ. Μαλούτας, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων σημειώνει πως «οι δήμοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στην αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων για ζητήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος». Καλεί, δε, τους δημότες «να εμπιστευτούν τους ειδικούς επιστήμονες που έχουν εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα».
Σχετικά με την κατάσταση στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, ο διοικητής του Στέργιος Γκανάτσιος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η πτέρυγα της Παθολογικής Κλινικής με 45 κλίνες περιθάλπει ασθενείς με covid», ενώ για τις ανάγκες νοσηλείας άλλων περιστατικών χρησιμοποιούνται κλίνες από τη Χειρουργική, την Καρδιολογική και την Μαιευτική κλινική.
Εξήγησε ακόμη ότι υπάρχει διαρκής συνεννόηση με τα νοσοκομεία της Βέροιας, της Κατερίνης αλλά και της Θεσσαλονίκης ώστε «εάν κάποιος ασθενής με covid η άλλης πάθησης χρειάζεται νοσηλεία κι εμείς έχουμε πληρότητα, μετά τις ενδονοσοκομειακές εξετάσεις να γίνεται άμεσα η διακομιδή του στα παραπάνω νοσοκομεία». Τόνισε, τέλος, ότι ασθενείς εκτός covid μεταφέρονται για νοσηλεία και στο νοσοκομείο Γρεβενών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού αναμένονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις
Γιατί το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα δεν εορτάζονται την ίδια ημερομηνία
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Το βίντεο - αφιέρωμα της εταιρίας παραγωγής για την αείμνηστη ηθοποιό
Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα για χειροπέδες σε καθηγητές εντός σχολείου
Τροχαίο στο 44,5ο χλμ προς Κόρινθο – Τραυματίστηκε οδηγός βαν, επί τόπου Τροχαία και Πυροσβεστική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.