Ελλαδα

Έρευνα aboutpeople: Ικανοποιημένοι οι Έλληνες για την καταδίκη ΧΑ

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής - Οι ποινές και η δικαιοσύνη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το 87% των Ελληνων είναι ικανοποιημένο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople.

Έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7, καταδεικνύει ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων είναι ικανοποιημένη με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, ως «ικανοποιητική» και «μάλλον ικανοποιητική» κρίνει την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση το 87% όσων ρωτήθηκαν ενώ το 9% δηλώνει μη ικανοποιημένο από την δικαστική απόφαση.

Tο 85% θεωρεί πως το ναζιστικό μόρφωμα είχε χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης, με ένα 10% να θεωρεί πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Θετικά συναισθήματα στην πλειοψηφία των πολιτών προκάλεσε η απόφαση για την καταδίκη των μελών της ναζιστικής οργάνωσης. Με το άκουσμα της απόφασης, «Χαρά» αισθάνθηκε το 29,2% και "Ανακούφιση" το 47,7%, ενώ αδιάφορο απέναντι στην απόφαση στέκεται ένα 15,7%. Στον αντίποδα, «Στεναχώρια» δήλωσε ότι αισθάνθηκε το 1,8% και "Αγανάκτηση" το 2,5%, ενώ ένα 3,1% απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά.

 Η γνώμη των Ελλήνων για τις ποινές 

Τα πολύ υψηλά ποσοστά που καταγράφουν τα θετικά συναισθήματα στο άκουσμα της απόφασης και ο χαρακτηρισμός της ως «ικανοποιητική», δεν αντανακλώνται στις ποινές, καθώς μόνο το 46% τις θεωρεί «Δίκαιες», ενώ ως «Επιεικείς» τις κρίνει το 38%. «Αυστηρές» κρίνει τις ποινές το 8%, ενώ σε 8% επίσης, ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που δεν απάντησαν σε αυτή την ερώτηση.

Η Δικαιοσύνη

Ερωτηθέντες για την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη, σχεδόν ένας στους δύο (49%) δηλώνει πως δεν έχει αλλάξει κάτι, όμως στο 42% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που αναφέρουν ότι η εμπιστοσύνη τους απέναντι στη Δικαιοσύνη έχει ενισχυθεί. Αντίθετα, εκείνοι που δηλώνουν πως μειώθηκε η εμπιστοσύνη τους απέναντι στην Δικαιοσύνη ανέρχεται σε 7%, με το 2% να μην απαντά στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις