Ελλαδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν θα υποβάλει αίτημα αναστολής o Ρουπακιάς

Σε εξέλιξη η δίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
diki-xrisis-avgis-11-min.jpg

Σε εξέλιξη η δίκη της Χρυσής Αυγής με θέμα το ζήτημα της αναστολής των ποινών μέχρι την έφεση - Τι είπε ο δικηγόρος του Γιώργου Ρουπακιά

Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής επί των αναστολών των ποινών. Δεν θα υποβάλλει αίτημα αναστολής ο Γιώργος Ρουπακιάς όπως δήλωσε πριν από λίγο ο συνήγορός του.

Η απόφαση για τις αναστολές των ποινών εκτιμάται πως θα εκδοθεί είτε αργά το βράδυ σήμερα είτε την Παρασκευή.

Στην διάρκεια αυτής της προσπάθειας οι κατηγορούμενοι δικαιούνται να εξετάσουν μάρτυρες και η υπεράσπισή τους να επιχειρηματολογήσει νομικά για το "αχρείαστο" της φυλάκισης ή την ζημιά στον οικογενειακό βίο που θα επιφέρει η κράτηση . Ήδη χθες το απόγευμα κατέθεσε η πρώτη μάρτυρας προς στήριξη κατηγορουμένου που διεκδικεί να μην οδηγηθεί σε κατάστημα κράτησης και θα συνεχιστεί σήμερα από τις 10 το πρωί.

Από την άλλη πλευρά , τα θύματα και οι εκπρόσωποί τους στο δικαστήριο, αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου που θα δικαιώσει νεκρούς και τους οικείους τους καθώς και εκείνους που γλύτωσαν με μικρές ή μεγαλύτερες πληγές στα σώματά τους από τις βίαιες ενέργειες που καταλογίζονται στην εγκληματική οργάνωση. Μία οργάνωση που σύμφωνα με την δικαστική απόφαση καταγράφει δύο δολοφονίες , μία απόπειρα δολοφονίας και πολλές επιθέσεις που άφησαν πίσω τους τραυματίες και ζημιές. Η πολιτική αγωγή θεωρεί πως οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο στην ηγετική ομάδα "τείνουν προς το ανώτατο όριο". Όμως, οι συνήγοροι των θυμάτων θεωρούν πως οι ποινές για τις συνέργειες σε ανθρωποκτονία Φύσσα και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ είναι σαφέστατα μικρότερες από την δυνατότητα που είχαν οι δικαστές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ