Ελλαδα

Λακωνία: Πάνω από ένα τόνο κάνναβη σε σκάφος εντόπισε το Λιμενικό

Έγιναν τέσσερις συλλήψεις - Πώς στήθηκε η επιχείρηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάνω από έναν τόνο κατεργασμένη και ακατέργαστη κάνναβη εντόπισε το Λιμενικό Σώμα σε σκάφος ανοικτά της Λακωνίας
Πάνω από έναν τόνο κατεργασμένη και ακατέργαστη κάνναβη εντόπισε το Λιμενικό Σώμα σε σκάφος ανοικτά της Λακωνίας © hcg.gr

Ένας τόνος και 200 κιλά κάνναβη κατασχέθηκαν από το Λιμενικό σε σκάφος στη Λακωνία, με τέσσερις συλλήψεις να γίνονται κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης.

«Λαβράκι» έβγαλε η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στη Λακωνία, καθώς κατασχέθηκε πάνω από ένας τόνος κάνναβη, κατεργασμένη και ακατέργαστη, σε σκάφος.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2020 σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά από το ακρωτήριο Ταίναρο. Οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν σήμερα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης όταν πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Γυθείου εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό με τρεις επιβαίνοντες να κινείται με μεγάλη ταχύτητα άνευ φανών ναυσιπλοΐας. Στο ταχύπλοο υπήρχε φορτίο, το οποίο ήταν σκεπασμένο με μουσαμά. Οι λιμενικοί επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ταχύπλοο, ωστόσο ο χειριστής του ανέπτυξε ταχύτητα και εκμεταλλευόμενος τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα στην περιοχή κατάφερε να διαφύγει.

Άμεσα ξεκίνησε ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος σε στεριά και θάλασσα. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εντοπίστηκε κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο το ταχύπλοο ημιβυθισμένο, χωρίς φορτίο και επιβάτες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν σε δύσβατη, βραχώδη περιοχή, εντός του Μεσσηνιακού κόλπου, εντοπίστηκαν επιμελώς αποθηκευμένα τα κάτωθι:

  • 20 σάκοι ταξιδίου και άλλες 8 συσκευασίες που περιείχαν 596 δέματα με ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης μικτού βάρους 810 κιλών και 350 γραμμαρίων.
  • 32 συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους 374 κιλών και 960 γραμμαρίων.

Το συνολικό προσδοκώμενο όφελος από τη διάθεση της ανωτέρω αναφερόμενης ποσότητας κάνναβης (κατεργασμένης και ακατέργαστης) εκτιμάται σε 6.750.000 ευρώ. Το σκάφος καθώς και η προαναφερθείσα ποσότητα κάνναβης κατασχέθηκαν.

Οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος συνεχίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή της Ανατολικής Μάνης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επιβατών του ταχύπλοου.

Το μεσημέρι της Κυριακής 11 Οκτωβρίου 2020 συνελήφθη ύποπτος αλλοδαπός σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Μαρμαρίου Ανατολικής Μάνης. Όπως αποδείχτηκε, ήταν ένας εκ των τριών επιβαινόντων του σκάφους μεταφοράς των ναρκωτικών. Αργότερα την ίδια ημέρα συνελήφθη ως συνεργός έτερος αλλοδαπός, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Αθήνα για να τον παραλάβει προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης.

Τέλος, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 και ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν με αμείωτο ρυθμό, συνελήφθησαν από στελέχη του Λιμενικού οι άλλοι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες σε επαρχιακή οδό του Νομού Λακωνίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων που επέβαιναν στο σκάφος στη Λακωνία, όπου υπήρχε πάνω από ένας τόνος κάνναβη, σχηματίστηκε δικογραφία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ