Ελλαδα

ΜΜΜ: Αναστολή στάσης εργασίας στο μετρό και το τραμ

Αρχικά είχε αποφασιστεί η συμμετοχή των εργαζομένων στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετρό
Μετρό © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με αποφάσεις που έλαβαν πριν λίγο τα αντίστοιχα σωματεία των εργαζομένων τους, αναστέλλεται η αυριανή στάση εργασίας σε μετρό και τραμ

Αναστέλλεται η αυριανή στάση εργασίας, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, καθώς και στο Τραμ με αποφάσεις που έλαβαν πριν λίγο τα αντίστοιχα σωματεία των εργαζομένων τους. Οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει αρχικά τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Σε ό,τι αφορά τον ηλεκτρικό ( γραμμή 1 μετρό) είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση του σωματείου των εργαζομένων προκειμένου να αποφασίσουν αν θα αναστείλουν και αυτοί την στάση εργασίας.

Ποιοι συμμετέχουν στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ

Σε 24ωρη απεργία προχωράει αύριο Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η ΑΔΕΔΥ. Η συγκέντρωσή της έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Προβλήματα στις πτήσεις

Στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και ο κλάδος της αεροναυτιλίας, με την ΕΕΕΚΕ (Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος), την ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ) και την  ΕΝΗΜΑΕΚ (Ενωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας) να προχωρούν και σε περαιτέρω κινητοποιήσεις στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, οι Ελεγκτές (ΕΕΕΚΕ) εξήγγειλαν 5ωρες στάσεις εργασίας για την Κυριακή 18/10 από 13.30 έως 18.30 και τη Δευτέρα 19/10 από 07.30 έως 12.30. Αντίστοιχα η ΟΣΥΠΑ προχωρεί την Κυριακή σε 3ωρη στάση εργασίας από ώρα 15:30 έως 18:30, και την Δευτέρα επίσης σε 3ωρη στάση εργασίας από ώρα 12:30 έως  15:30 τοπική, ενώ οι ηλεκτρονικοί (ΕΝΗΜΑΕΚ) εξήγγειλαν 48ωρη απεργία.

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί

 

«Στις 15 Οκτωβρίου θα έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία Και η κατάσταση παραμένει ακόμα εκρηκτική. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά με θράσος, μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας, αναφέρει η ΟΛΜΕ, η οποία έχει κηρύξει απεργία για αύριο.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα, με τη συνάντηση στην Αθήνα να έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργούν γιατροί και νοσηλευτές

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ. Ειδικότερα, έχουν προκηρύξει απεργία, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων και κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) «η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει σε κραυγή. Κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής για τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τονίζει πως «θα είναι καταστροφικό εάν η Δημόσια Υγεία προσαρμοστεί για άλλη μια φορά στην αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού, να σταματήσουν δηλαδή την λειτουργία τα χειρουργεία, οι καρδιολογικές μονάδες, εξωτερικά ιατρεία και να αυξάνεται έτσι η νοσηρότητα από άλλες αιτίες».

Σημειώνεται, δε, πως προκαλείται αναστάτωση στη λειτουργία των νοσοκομείων από τις μετακινήσεις νοσηλευτών και γιατρών, για τη στελέχωση νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό.

ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ ζητούν -μεταξύ άλλων- προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στο υγειονομικό προσωπικό.

Σε 24ωρη απεργία η ΟΣΜΕ - ΟΣΥ

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, προγραμματίζοντας προσυγκέντρωση για τις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και μοτοπορεία προς το υπουργείο Μεταφορών.

Οι εργαζόμενοι στις οδικές συγκοινωνίες, ωστόσο, αναφέρουν πως «καμία απεργιακή κινητοποίηση δεν υφίσταται για τις 15-10-2020».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ