Ελλαδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο στις 12 η ανακοίνωση των ποινών

Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δίκη Χρυσής Αυγής
Δίκη Χρυσής Αυγής © EUROKINNISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο στις 12:00 η ανακοίνωση των ποινών - 13 χρόνια πρότεινε η εισαγγελέας για όσους καταδικάσθηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής θα γίνει αύριο, στις 12 το μεσημέρι. Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας στην δίκη της Χρυσής Αυγής πρότεινε να επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών σε όσους καταδικάσθηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως ένοχοι για τη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν κριθεί οι Νικ. Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρ. Παπάς, Γιώργος Γερμενής, Γιάννης Λαγός και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Παράλληλα, η εισαγγελέας πρότεινε 7 έτη κάθειρξης για τους πρώην βουλευτές που δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικά και έχουν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τους Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνης Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση. Σε όσους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά (Αλεξόπουλος, Αρβανίτης, Μίχος, Μπούκουρας) η εισαγγελεάς πρότρεινε 5 έτη φυλάκιση.

Ισόβια για Ρουπακιά

Για τον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθειρξη 7 ετών.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, μετά την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών, χωρίς να λείψουν και πάλι οι πιο ακραίες εκφράσεις. Ενδεικτικά, εκ των συνηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου είπε προς το δικαστήριο: «Με την απόφαση επί των ποινών να πείτε ένα ηχηρό "σκάστε" σε όσους βγάζουν πριν από εσάς απόφαση».

Επίσης, ο εκ των συνηγόρων του Γιάννη Λαγού υποστήριξε στην αγόρευσή του ότι «έχει αγιοποιηθεί ο Παύλος Φύσσας» και συνέχισε λέγοντας πως «η Εκκλησία πρέπει να κάνει Θυρανοίξια και να γιορτάζει τη γιορτή του οσίου Παύλου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ