Ελλαδα

Καταιγίδα σάρωσε την Αττική – Έκλεισαν δρόμοι, ξεριζώθηκαν δέντρα

Μεγάλες ζημιές στο Νέο Ηράκλειο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταιγίδα - Νέο Ηράκλειο - Μεγάλες ζημιές
Καταιγίδα - Νέο Ηράκλειο © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Από τις 5 τα ξημερώματα η βροχή άρχισε να πέφτει δυνατά σε ορισμένες περιοχές της Αττικής - Πλημμύρισαν δρόμοι - Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις

Οι πτώσεις δένδρων και αντικειμένων από τους ισχυρούς ανέμους, που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο, κυρίως στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε γύρω στις 6:00 την Αττική.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική λόγω πτώσης δέντρων

Λόγω πτώσης δένδρων διεκόπη, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής τμήματα της Αττικής:

- Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Μαρούσι, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφ. Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο.

- Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Μεταμόρφωση, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μαρίνου Αντύπα.

- Στην οδό Μαρίνου Αντύπα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλοθέης.

- Στην οδό Ανατολής, από το ύψος της οδού Ήρας.

 

 

Ο δήμαρχος Ηρακλείου «Μας βρήκε δύσκολη ημέρα, τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς»

«Τρίτη και 13 και μας βρήκε μία πολύ δύσκολη ημέρα», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος. «Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο. Γι' αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί. Αυτήν τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών», πρόσθεσε.

Καταιγίδα - Νέο Ηράκλειο - Μεγάλες καταστροφές
Καταιγίδα - Νέο Ηράκλειο - Μεγάλες καταστροφές © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο δήμος Ηρακλείου θα ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Ήδη η Πολιτική Προστασία και η Περιφέρεια έχουν σπεύσει για βοήθεια με ανθρώπινο δυναμικό και θα ζητήσω βοήθεια και από τους όμορους δήμους», τόνισε ο κ. Μπάμπαλος, ενώ ερωτηθείς για τα σχολεία απάντησε: «Όλα τα σχολικά συγκροτήματα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

Κλειστοί δρόμοι από την κακοκαιρία στο Ν. Ηράκλειο

Από τις 125 κλήσεις που δέχτηκε μέχρι αυτήν την ώρα η Πυροσβεστική στην Αττική, μόνο 27 ήταν για αντλήσεις υδάτων, καθώς η νεροποντή δεν κράτησε πολύ ώρα, αλλά ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο, ενώ για περίπου 10 λεπτά έκλεισε και η οδός Πειραιώς.

Πλημμύρισαν δρόμοι στην Αττική - Περιστέρι
Πλημμύρισαν δρόμοι στην Αττική - Περιστέρι

Διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της Αττικής προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται το πρωί.

Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.

Το κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε από τη Δυτική Ελλάδα, ενώ ισχυρές καταιγίδες έπληξαν τα νησιά του Ιονίου. Το βράδυ της Δευτέρας, τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.

kefalonia1.jpg

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απάντληση υδάτων καθώς και για κοπές δέντρων σε αρκετές περιοχές της Κέρκυρας, ενώ σε ορισμένα σημεία υπήρξαν προβλήματα και
στην ηλεκτροδότηση.

Κακοκαιρία στην Κέρκυρα
Κακοκαιρία στην Κέρκυρα © corfupress

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι σύντομο, έως το απόγευμα, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις περιοχές, με σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ