Ελλαδα

Απαγορεύτηκε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο

Είχε προηγηθεί κάλεσμα του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού στο Twitter - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλούβα της Αστυνομίας έξω από το Εφετείο Αθηνών
Κλούβα της Αστυνομίας έξω από το Εφετείο Αθηνών © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαγόρευσε τη συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαγόρευσε τη συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Είχε προηγηθεί κάλεσμα από τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, ο οποίος αναμένεται να δώσει το παρών τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 στη δίκη της Χρυσής Αυγής -ημέρα που ανακοινώνονται τα ελαφρυντικά.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ επισημαίνει ότι η απόφαση για την απαγόρευση της συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο Αθηνών ελήφθη βάσει του άρθρου 11 του Συντάγματος.

«Εκδίδεται, αργότερα σήμερα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, δελτίο Τύπου περί απαγόρευσης της αναγγελθείσης συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικειμένου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις και διαδικασίες του νομού 4703/2020 περί συναθροίσεων» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. με την οποία γνωστοποιεί ότι απαγορεύεται η συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Πότε ανακοινώνονται οι ποινές στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Τι ισχύει με τα ελαφρυντικά

Ανάλογα με τα ελαφρυντικά που θα αναγνωριστούν σε καθέναν από τους καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, θα προκύψει και η τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου για τις ποινές. Μόλις ανακοινωθούν τα ελαφρυντικά που αναγνωρίζονται, η διαδικασία περνά στο επόμενο στάδιο.

Η εισαγγελέας υποβάλει την πρόταση της επί των ποινών και ακολουθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Βάσει του πώς εξελίσσεται η διαδικασία, εκτιμάται ότι τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 δεν αναμένεται να ανακοινωθούν ποινές στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αυτό αναμένεται να γίνει την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020. Μόλις ανακοινωθούν οι ποινές, ακολουθεί το επόμενο κρίσιμο στάδιο που αφορά στο αν θα έχει ή όχι ανασταλτική δύναμη η έφεση. Αν, δηλαδή, θα τεθεί -και για ποιους καταδικασθέντες- θέμα κράτησης στη φυλακή. Σημειώνεται ότι σε αυτήν την απόφαση λαμβάνεται υπ' όψιν και το χρονικό διάστημα που ήδη κάποιοι από τους καταδικασθέντες έχουν περάσει στη φυλακή.

Εφόσον το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, εκδίδει απόσπασμα της απόφασης του για κάθε καταδισκασθέντα στη δίκη της Χρυσής Αυγής που πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή. Βγαίνει ένταλμα σύλληψης και η Αστυνομία οδηγεί τους καταδικασθέντες στη φυλακή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ