Ελλαδα

Γώγος για ΜΕΘ και κορωνοϊό: «Η πίεση είναι στους διασωληνωμένους»

Κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί για τη γρίπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιατρός σε Εντατική νοσοκομείου με προστατευτική στολή για τον κορωνοϊό
Γιατρός σε Εντατική νοσοκομείου με προστατευτική στολή για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Υπάρχει πίεση στις ΜΕΘ, καθώς αυξάνονται οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό, ανέφερε ο Χαράλαμπος Γώγος για την κατάσταση που επικρατεί στην Εντατική νοσοκομείων.

Για την κατάσταση στις ΜΕΘ και τους ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στην Εντατική μίλησε ο Χαράλαμπος Γώγος, την ώρα που οι διασωληνωμένοι έχουν φθάσει τους 100.

Ο ΕΟΔΥ, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020, ανακοίνωσε ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό στις ΜΕΘ έχουν φθάσει τους 100 -αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στη χώρα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στις ΜΕΘ καθώς το δεύτερο κύμα κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ελλάδα, αποτελεί το αριθμητικό στοιχείο ότι από τους 10 διασωληνωμένους στην Εντατική τον Αύγουστο, φθάσαμε στον αριθμό ρεκόρ των 100 το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020.

Ο καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής 11 Οκτωβρίου 2020, στον ANT1 ξεκαθάρισε ότι «η πίεση είναι στους διασωληνωμένους και στις ΜΕΘ». Και πρόσθεσε πως «η κατάσταση είναι επιβαρυμένη στην Αττική, καθώς υπάρχει χαμηλή διαθεσιμότητα», ωστόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα -όπως είπε- η εικόνα είμαι καλύτερη.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης τοποθετήθηκε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 κατά τη διάρκεια της live ενημέρωσης για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα σχετικά με την κατάσταση στις ΜΕΘ και την ανησυχία για μείωση άλλων χειρουργείων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός περιστατικών με κορωνοϊό.

«Αυτό είναι κάτι το οποίο συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν υπάρχει μια στρατιά από ΜΕΘ. Όταν τα συστήματα πιέζονται πάρα πολύ, πρέπει να γίνει κάποια υποχώρηση, η οποία θα είναι παροδική. Αν και εφόσον αυτό χρειαστεί, μπορούμε να πάμε κάποια χειρουργεία αργότερα, αλλά αυτήν τη στιγμή είμαστε μακριά από αυτό το σενάριο» είχε αναφέρει.

Στους 100 οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ στην Ελλάδα για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, όπως φαίνεται και στον πίνακα | 11.10.2020
Στους 100 οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ στην Ελλάδα για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, όπως φαίνεται και στον πίνακα | 11.10.2020 © athensvoice.gr/koronoios

Ο Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας για την κατάσταση στις ΜΕΘ, τον κορωνοϊό και τους διασωληνωμένους, εξήγησε ότι βρισκόμαστε «σε επίπεδο χαμηλού συναγερμού», ωστόσο το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι έχουν ανάγκη για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το κρίσιμο σημείο είναι να έχουμε τα διπλάσια από τα σημερινά κρούσματα ή πάνω από 1.000 κάθε ημέρα». Και ξεκαθάρισε για τις ΜΕΘ, τον κορωνοϊό και τους διασωληνωμένους ότι αυτήν τη στιγμή η κατάσταση είναι σε σχετικά καλό επίπεδο, ενώ κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν για τη γρίπη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ