- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
391 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | 09.10.2020
Ένας ασθενής με Covid-19 πέθανε το τελευταίο 24ωρο - Στους 98 οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 391 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, με έναν νέο καταγεγραμμένο θάνατο και 98 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.
Για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ενημέρωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020.
Με γραπτή ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τους νέους θανάτους ασθενών Covid-19 και τον αριθμό των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.
Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 391 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Η Αττική παραμένει στο «κόκκινο», έχοντας τις περισσότερες νέες μολύνσεις Covid-19 για μία ακόμη ημέρα. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν στην Αττική 161 νέα κρούσματα κορωνοϊού, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της live ενημέρωσης για την εξάπλωση της Covid-19 στην Ελλάδα.
Από τα 391 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοίνωσε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 ο ΕΟΔΥ, τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στη χώρα είναι 21.772, εκ των οποίων το 55,7% άνδρες.
Τα 3.213 (14,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 8.892 (40,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Αναφορικά με την κατάσταση στις ΜΕΘ, οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν κατά 7 το τελευταίο 24ωρο. Ειδικότερα, από 91 που ήταν την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 ανέβηκαν σε 98 την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020. Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό ανά την ελληνική επικράτεια είναι τα 68 έτη. Οι 27 (27,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90,8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Παράλληλα, 237 ασθενείς έχουν εξέλθει μέχρι στιγμής από τις ΜΕΘ, από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Δυστυχώς, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο ένας ασθενής με Covid-19 άφησε την τελευταία του πνοή. Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα έχουν φθάσει τους 431. Οι 161 (37,4%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 391 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 391 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 21.772, εκ των οποίων το 55,7% άνδρες.
» 3.213 (14,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8.892 (40,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
» 98 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 27 (27,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90,8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 237 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
» Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 431 θανάτους συνολικά στη χώρα. 161 (37,4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 για τα 391 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση της Covid-19 στη χώρα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.