Ελλαδα

Παγώνη: Στην Αττική η μάσκα θα έπρεπε να χρησιμοποιείται και έξω

Τι είπε για την αύξηση των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ αλλά και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την ανάγκη να υπάρξει απόφαση για καθολική χρήση μάσκας παντού στην Αττική τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη

Για την επιτακτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους ειδικά στην Αττική μίλησε για ακόμα μία φορά η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Όπως υπογράμμισε, «το Λεκανοπέδιο βρίσκεται ένα βήμα πριν το κόκκινο, καθώς είναι πολλές μέρες με αυξημένους αριθμούς κρουσμάτων. Από τη στιγμή που έχουμε τόσα κρούσματα στην Αττική και δεν υπάρχει μείωση κρουσμάτων εδώ και 20 μέρες, θα έπρεπε ήδη η μάσκα να χρησιμοποιείται και στους εξωτερικούς χώρους».

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη «να λυθεί το πρόβλημα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», σημειώνοντας ότι «πρέπει να αυξηθούν οπωσδήποτε τα δρομολόγια, αλλά και να γίνει έλεγχος πόσα άτομα μπορούν να μπαίνουν σε κάθε λεωφορείο».

Ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση του αριθμού των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

«Στις 5 Απριλίου είχαμε 93 διασωληνωμένους. Και χθες είχαμε 91. Αυξημένες και αυξάνεται συνέχεια ο αριθμός των διασωληνώσεων. Και οι νέοι μας να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν ηλικίες» σημείωσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ