- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δίκη Χ.Α.: Για ποιους ζητά η εισαγγελέας αναγνώριση ελαφρυντικών
Η πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου
Δίκη Χρυσής Αυγής: Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά για τους περισσότερος εκ των κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά πρότεινε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου για τους περισσότερους εκ των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα για τα στελέχη, που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής ενέργειας.
Η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί μόνο ο πρότερος έντιμος βίος στους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές Μπούκουρα, Κουκούτση και Αλεξόπουλο.
«Θα ήταν αντιφατικό από τη μια αναγνωρίζουμε πως στρέφονται κατά του δημοκρατικού συνόλου πολιτεύματος και του κοινωνικού συνόλου και από την άλλη να τους χορηγούμε ελαφρυντικά», είπε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.
Στο δικαστήριο δεν βρίσκεται κανείς από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταδικάσθηκαν, είτε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση, είτε για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την πρόταση της εισαγγελέως έδρας που ζήτησε την απόρριψη όλων των αιτημάτων για ελαφρυντικά εξαιρώντας μόνο τους πρώην βουλευτές Δημήτρη Κουκούτση, Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, οι οποίοι είχα, αιτηθεί συγκεκριμένη ελαφρυντική περίσταση με βάση τον παλιό Ποινικό Κώδικα.
Οι υπόλοιπο συνήγοροι υπεράσπισης φώναζαν στο δικαστήριο το οποίο διέκοψε προκειμένου και αυτοί να υποβάλουν αντίστοιχο αίτημα.
Αναγνώριση ελαφρυντικού και σε άλλο κατηγορούμενο
Το δικαστήριο επανήλθε μετά τη διακοπή και πριν λάβουν τον λόγο οι συνήγοροι, η εισαγγελέας ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού που έδωσε στους τρεις πρώην βουλευτές και σε κάθε άλλο κατηγορούμενο ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ένταξη χωρίς να έχει άλλη κακουργηματική πράξη που να συνδέεται με την οργάνωση.
Η εισαγγελέας διευκρίνισε ότι αυτό δεν αφορά τους επτά πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άλλους κατηγορούμενος όπως ο Γιώργος Ρουπακιάς, οι δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία Λουκμάν, οι συνεργοί στη δολοφονία Φύσσα, οι καταδικασθέντες για Αντίπνοια, Συνεργείο, οι κατηγορούμενοι για επίθεση στους αλιεργάτες κλπ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτιμάται πως είχε βλάβη στον πίσω έλικα μετά από σοβαρό περιστατικό στο οποίο είχε εμπλακεί
Προσφέρει μία δεύτερη ευκαιρία ζωής σε ασθενείς που βρίσκονται σε αναμονή μεταμόσχευσης
Το δέμα που μετέφερε περιείχε μεταξύ άλλων 12 κινητά και 21 κάρτες SIM
O πατέρας προχώρησε σε αρπαγή της το βράδυ της 19ης Αυγούστου
Η κίνηση θα παραμείνει αυξημένη και το Σαββατοκύριακο
Τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractor απογειώθηκαν από την Αλεξανδρούπολη και κατευθύνθηκαν προς το νησί
Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μύρινας
Η τελευταία πρόγνωση για τον καύσωνα - Δύσκολα τα επόμενα 24ωρα
Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί δυο πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη, για μεταφορά ατόμων από την παραλία Θάνος
«Απομακρυνθείτε προς Μύρινα»
Η κατάσταση της υγείας του δημοσιογράφου χαρακτηρίζεται κρίσιμη
Στη μάχη της κατάσβεσης πέντε αεροσκάφη
Στην Ανατολική Αττική τα περισσότερα κρούσματα
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Αυξάνεται η ανησυχία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων
Έντονη είναι και η παρουσία Βαλκάνιων, Γερμανών και Τούρκων
Νεκρός 86χρονος άνδρας
Έντονη ζέστη και αποπνικτική ατμόσφαιρα τις επόμενες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.