Ελλαδα

Εβραϊκό νεκροταφείο: Τι είπε η πρεσβεία ΗΠΑ για τον βανδαλισμό

Η ανάρτηση στα social media για τα αντισημιτικά γκράφιτι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η είσοδος στο Εβραϊκό Νεκροταφείο
Η είσοδος στο Εβραϊκό Νεκροταφείο

Η πρεσβεία των ΗΠΑ έκανε ανάρτηση στα social media, καταδικάζοντας τον βανδαλισμό με αντισημιτικά γκράφιτι στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών.

Θέση για τον βανδαλισμό με αντισημιτικά γκράφιτι στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών πήρε η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αμερικανική πρεσβεία καταδικάζει «την αποτροπιαστική επίθεση βανδαλισμού και τα αντισημιτικά γκράφιτι στο Εβραϊκό Νεκροταφείο της Αθήνας».

«Στεκόμαστε ενωμένοι ενάντια σε φωνές μίσους και μισαλλοδοξίας» διαμηνύει στην ανάρτησή της η πρεσβεία των ΗΠΑ και σημειώνει ότι «όπως και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είπε στη Θεσσαλονίκη, όπου και αν βρίσκουμε τον αντισημιτισμό, έχουμε υποχρέωση να απαντάμε».

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι έγραψαν ναζιστικά συνθήματα στον εξωτερικό τοίχο στο εβραϊκό νεκροταφείο. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών συνεχίζονται.

Βανδαλισμός στο Εβραϊκό Νεκροταφείο της Αθήνας - Τι ανακοίνωσε το ΚΙΣΕ

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδίκασε την επίθεση στο Εβραϊκό Νεκροταφείο της Αθήνας, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν θα τους φοβηθούμε. Μηδενική ανοχή στο Ναζισμό. Οι οπαδοί των νεοναζιστικών μορφωμάτων ξαναχτυπούν και υπενθυμίζουν το μίσος τους εναντίον των Εβραίων».

Το ΚΙΣΕ, αφού γνωστοποιεί ότι «νέο-ναζί βανδάλισαν τους εξωτερικούς τοίχους του Εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με συνθήματα που χρησιμοποίησαν οι ίδιοι οι Ναζί πριν από 80 χρόνια για να εκτοπίσουν εκατομμύρια Εβραίους από τις εστίες τους και να εξοντώσουν 6.000.000 στους θαλάμους αερίων, ανάμεσά τους 60.000 Έλληνες Εβραίους», χαιρέτισε «την άμεση αντίδραση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ενεργοποίησε τις υπηρεσίες του Δήμου που διέγραψαν τα επαίσχυντα συνθήματα».

Και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Ελληνική πολιτεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».

«Ο ναζισμός δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας γιατί ακριβώς προάγει τη κατάλυσή της και την επιβολή της ολοκληρωτικής παραβίασης κάθε ανθρωπίνου δικαιώματος» υπογράμμισε ακόμη στην ανακοίνωσή του το ΚΙΣΕ και πρόσθεσε για τον βανδαλισμό στο Εβραϊκό Νεκροταφείο της Αθήνας: «Όλοι μαζί, πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, διωκτικές αρχές και Δικαιοσύνη, οφείλουμε να επαγρυπνούμε για να μην επιτρέψουμε την επανάληψη των εγκλημάτων του ναζισμού κατά της ανθρωπότητας. Ο αντισημιτισμός, είναι στη ρίζα του “απόλυτου κακού” που εκφράζει ο ναζισμός. Ξεκινάει εναντίον των Εβραίων, αλλά δεν σταματάει στους Εβραίους […] Ο αντισημιτισμός πλήττει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία η Ευρώπη οφείλει να θωρακίσει με συγκεκριμένα μέτρα τόσο στο επίπεδο της Δικαιοσύνης, όσο και στο επίπεδο της εκπαίδευσης».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ