Ελλαδα

Κορωνοϊός: Στους 397 οι νεκροί- Κατέληξε 73χρονη

Νοσηλευόταν διασωληνωμένη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός: 397 οι νεκροί στη χώρα- Κατέληξε 73χρονη γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Στους 397 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, μετά και το θάνατο δύο γυναικών σε νοσοκομεία της χώρας. 

Συγκεκριμένα, έφυγε σήμερα από τη ζωή μία 73χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Αττικόν» και έπασχε από υποκείμενο νόσημα. 

Σωτηρία: Αρνητικά 22 τεστ στο προσωπικό της θωρακοχειρουργικής

Σε τεστ κορωνοϊού υποβλήθηκαν συνολικά 38 μέλη του προσωπικού της θωρακοχειρουργικής κλινικής του «Σωτηρία», με τα 22 να είναι αρνητικά. 

Πρόκειται για τρία μέλη ιατρικού προσωπικού και δύο του νοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής. Εντός της ημέρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναμένονται ακόμα 16 αποτελέσματα από το προσωπικό της Κλινικής.

Παράλληλα, έγινε απολύμανση στη θωρακοχειρουργική Κλινική και οι 4 νοσηλευόμενοι ασθενείς της παραμένουν σε νοσηλεία μη μετακινούμενοι.

Χθες, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, επιβεβαιώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές στο «Σωτηρία», με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ένα τμήμα της θωρακοχειρουργικής.

Η απόφαση ελήφθη μετά την επιβεβαίωση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές στο «Σωτηρία». Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, έγινε απολύμανση στους χώρους.

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν τρεις γιατροί και δύο νοσηλευτές. Οι τέσσερις νοσηλευόμενοι ασθενείς στη Θωρακοχειρουργική Κλινική παραμένουν σε νοσηλεία μη μετακινούμενοι.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ της Αττικής παρά τους ολοένα και περισσότερους θανάτους ασθενών με Covid-19 που καταγράφονται στη χώρα μας, με την πληρότητα στο Λεκανοπέδιο να έχει φτάσει το 72%, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ