Ελλαδα

Κορωνοϊός - Υπηρεσίες ασύλου: Κλείνουν γραφεία σε Πειραιά & Άλιμο

Επιβεβαιώθηκε και δεύτερο κρούσμα Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλήρωμα του ΕΚΑΒ με προστατευτικές στολές για τον κορωνοϊό
Πλήρωμα του ΕΚΑΒ με προστατευτικές στολές για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το δεύτερο κρούσμα στις υπηρεσίες ασύλου έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν τα γραφεία σε Πειραιά και Άλιμο

Επιβεβαιώθηκε δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στις υπηρεσίες Ασύλου, με αποτέλεσμα να τεθούν σε ισχύ τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση περιστατικού Covid-19.

Το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στις υπηρεσίες Ασύλου είναι ένας ακόμη διερμηνέας, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός σε Covid-19.

Όπως έγινε γνωστό, τα περιφερειακά γραφεία ασύλου στον Πειραιά και τον Άλιμο θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε έναν ακόμα διερμηνέα που συνεργάζεται με τις υπηρεσίες αυτές. Η ιχνηλάτηση των επαφών οδήγησαν στα περιφερειακά γραφεία ασύλου στον Πειραιά και τον Άλιμο, με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση για το προσωρινό κλείσιμό τους.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση αυτή, όπως και η προηγούμενη που αφορούσε τον διερμηνέα στα Κεντρικά Γραφεία της Υπηρεσίας, ελήφθη έπειτα από ιχνηλάτηση, όπου διαπιστώθηκε ότι οι δύο διερμηνείς είχαν βρεθεί στα συγκεκριμένα γραφεία καθώς συνεργάζονται με ΜΚΟ που παρέχει υπηρεσίες μετάφρασης.

Η είδηση έρχεται λίγη ώρα αφότου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 411 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 272 εντοπίζονται στην Αττική -νέο αρνητικό ρεκόρ μολύνσεων σε ένα 24ωρο. Η Αττική παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας και η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη, κρίνοντας και από την κατάσταση στις ΜΕΘ όπου σε ένα 24ωρο οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν κατά 11 (από 78 έφθασαν τους 89).

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ