Ελλαδα

Κορωνοϊός: Βγήκε από τη ΜΕΘ ο 85χρονος μοναχός από το Άγιο Όρος

Το νέο τεστ στο οποίο υπεβλήθη, βγήκε αρνητικό σε Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μονή Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Η Μονή Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο 85χρονος μοναχός από το Άγιο Όρος που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, βγήκε από τη ΜΕΘ και πλέον είναι αρνητικός σε Covid-19.

Είναι αρνητικός πλέον στον κορωνοϊό ο 85χρονος μοναχός από το Άγιο Όρος, ο οποίος είχε μεταφερθεί από τη Μονή Αγίου Παύλου σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο 85χρονος μοναχός από το Άγιο Όρος νοσηλευόταν στην Α' Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, έχοντας διαγνωστεί με κορωνοϊό.

Ο μοναχός παρέμενε διασωληνωμένος από τις 20 Σεπτεμβρίου 2020 και -όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου- είναι πλέον αρνητικός στον κορωνοϊό και δεν χρειάζεται μηχανική υποστήριξη. Όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 ο 85χρονος μοναχός από το Άγιο Όρος μεταφέρθηκε στην πανεπιστημιακή κλινική αναπνευστικής ανεπάρκειας, όπου συνεχίζεται η νοσηλεία του.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στο Άγιο Όρος που είχαν επιβεβαιωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκάλεσαν υγειονομικό συναγερμό, με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβαίνει στην περιοχή και να διενεργεί ελέγχους. Στο Άγιο Όρος μετέβησαν επίσης ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τη διαμορφωθείσα κατάσταση.

Μεταξύ άλλων έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους της Αγιορείτικης Κοινότητας και της πολιτικής διοίκησης με σκοπό τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού στο Άγιο. Σημειώνεται ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ παρέμεινε στις Καρυές για την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων.

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στο Άγιο Όρος

Σε μια προσπάθεια να πει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού η Ιερά Κοινότητα για όλες τις μονές του Αγίου Όρους αποφάσισε να ληφθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

Η εγκύκλιος ορίζει μεταξύ άλλων έως και 10 επισκέπτες ανά μονή στο Άγιο Όρος και απαγορεύει τη μετακίνηση των επισκεπτών σε άλλη μονή, εκτός εκείνης για την οποία δίδεται η απαιτούμενη έγκριση.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ