- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας: Ακόμα μεγαλύτερες οι ανάγκες
Για συντροφιά και ψυχολογική στήριξη των ηλικιωμένων
Να προστατεύσουμε και να υποστηρίξουμε συναισθηματικά και ψυχολογικά τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας αναφέρει στο μήνυμά του το Ινστιτούτο Prolepsis.
Την περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία δοκιμάζονται όλοι, θα πρέπει να στηρίζουμε ψυχολογικά και να παρέχουμε συντροφιά στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, σημειώνει το Ινστιτούτο Prolepsis για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.
Με στόχο να παρέχει υποστήριξη σε άτομα της τρίτης ηλικίας, η ομάδα του προγράμματος Φιλία σε κάθε Ηλικία έχει θέσει σε λειτουργία τη γραμμή φιλίας 210-6101300. Στην τηλεφωνική γραμμή μπορούν να καλούν άτομα 65 ετών και άνω που αισθάνονται μοναξιά ή/ και είναι κοινωνικά αποκλεισμένα. Η γραμμή φιλίας 210-6101300 λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή, 11 πμ-2 μμ και η χρέωση είναι αστική και όλες οι κλήσεις είναι ανώνυμες.
Σε μία περίοδο που τα άτομα τρίτης ηλικίας βιώνουν καθημερινά τον φόβο της έκθεσης στον νέο κορονοϊό και την ανησυχία για την υγεία των αγαπημένων τους προσώπων, η κοινωνική απομόνωση και η μοναξιά επιδεινώνουν την ψυχική και σωματική τους υγεία. Παράλληλα, οι κοινωνικές επαφές και οι δραστηριότητες εκτός σπιτιού έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. Το μέγεθος του προβλήματος είναι ιδιαίτερα έντονο στην Ελλάδα, όπου το 24% περίπου των ηλικιωμένων (552.000 περίπου άτομα) ζουν μόνοι τους, αναφέρει το Ινστιτούτο Prolepsis.
«Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε λόγω του κορωνοϊού, πρώτο μας μέλημα πρέπει να είναι η προστασία της υγείας των ηλικιωμένων. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν χιλιάδες ηλικιωμένοι και πολλά αγαπημένα μας πρόσωπα που βιώνουν ακόμα πιο έντονα τη μοναξιά. Ας δείξουμε έμπρακτα και με τον πιο απλό τρόπο ότι δεν είναι μόνοι. Με την τηλεφωνική επικοινωνία ή και με τη χρήση της τεχνολογίας, που μάς δίνει σήμερα πολλές δυνατότητες, μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά. Αρκεί να προσφέρουμε λίγα λεπτά από τον χρόνο μας για να ζεστάνουμε την καρδιά τους», αναφέρει η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χωρίς προβλήματα η κίνηση στα εθνικά δίκτυα το Μεγάλο Σάββατο
Από τον καππαμά της Ρόδου έως τα Λαζαράκια της Αστυπάλαιας - Η παράδοση παραμένει ζωντανή
Ο υφυπουργός Εξωτερικών περιγράφει τη διαδικασία μεταφοράς υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Σε πλήρη ετοιμότητα το Λιμενικό το Μεγάλο Σάββατο - Σταδιακή αποφόρτιση μετά τη μαζική φυγή
Τελευταία ευκαιρία για τα πασχαλινά ψώνια πριν το διήμερο λουκέτο στην αγορά - Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας
Νωρίτερα το τέλος των δρομολογίων - Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις αργίες του Πάσχα
Μικρή Ανάσταση - Ένα ξεχωριστό στοιχείο της ορθόδοξης κληρονομιάς
Συννεφιά και πρόσκαιροι όμβροι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Αναλυτική πρόγνωση
Άφησαν για λίγο πίσω τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις
Οι πιστοί από τους πέντε ναούς βίωσαν μαζί την κορύφωση του Θείου Δράματος
Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στις λιτανείες υπό το φως των κεριών και τις ψαλμωδίες
Μέχρι τι ώρα προλαβαίνετε να κάνετε τις τελευταίες πασχαλινές αγορές
Είχε πρόσφατα τιμηθεί για τη συγγραφή του βιβλίου του «Μας διώξαν από την Κοκκινιά»
Η ιερή πόλη που γιορτάζει φέτος τα 200 χρόνια της μεγάλης Εξόδου, είναι ίσως το πιο ειλικρινά Ελληνικό σημείο της Ελλάδας
Επιστροφή στον σταθμό Θεσσαλονίκης και αντικατάσταση μηχανών μετά από τεχνικό πρόβλημα
Η μεσημεριανή παράδοση του Επιταφίου των Εμπόρων παραμένει ζωντανή στη Θεσσαλονίκη
Δίχασε τους πιστούς ο υψηλής τεχνολογίας και πολύχρωμος επιτάφιος
Πάνω από 30 χιλιάδες έλεγχοι και 170 χιλιάδες κατασχέσεις πυροτεχνημάτων πανελλαδικά
Ουρές στα διόδια και αυξημένη κίνηση σε ΚΤΕΛ και λιμάνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.