Ελλαδα

Λινού: Μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους

Τι δήλωσε για τα σχολεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κέντρο Αθήνας
Κέντρο Αθήνας © EUROKINISSI/AΡΧΕΙΟΥ

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μίλησε για την χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους ώστε να βελτιωθεί η εικόνα που έχει η πανδημία στη χώρα μας.

Για την εκτεταμένη χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους μίλησε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, η κα Λινού σημείωσε πως «έχουμε πολλά κρούσματα και μεγάλο πληθυσμό σε κίνδυνο. Πρέπει να είμαστε πλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί όλοι. Να πάρουμε μέτρα δικής μας προστασίας και να ενθαρρύνουμε την πολιτεία να εφαρμόσει μέτρα, γρήγορα και ανώδυνα, για να μην έχουμε επώδυνα». 

Λινού: Πρέπει να υπάρχει απόσταση και ατομική καθαριότητα στο σχολείο

Ερωτώμενη σχετικά με τα κρούσματα σε σχολεία, τόνισε πως «δεν επαρκεί μόνο η χρήση μάσκας εάν δεν τηρούνται τα άλλα δύο βασικά μέτρα: απόσταση και χρήση ατομικών μέσων καθαριότητας».

Σχετικά με το τι θα έκανε η ίδια για να βελτιωθεί η εικόνα είπε, μεταξύ άλλων, πως «θα μείωνα τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, ανεξαρτήτως κόστους, και θα αξιοποιούσα ανοιχτούς χώρους – τώρα που είναι ακόμη καλός ο καιρός».

«Γιατί δεν αξιοποιούμε ανοιχτούς χώρους;» διερωτήθηκε.

Η Αθηνά Λινού για τη γενική χρήση μάσκας

Συνεχίζοντας μίλησε για τα μέτρα που θεωρεί η ίδια απαραίτητα, μεταξύ των οποίων η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους πλην των σπιτιών, η αποσυμφόρηση – με κάθε τρόπο – των ΜΜΜ όπου υπάρχουν εικόνες συνωστισμού τόσο εντός των λεωφορείων και μετρό, αλλά και στην αναμονή αυτών. 

«Θα προσπαθούσα να εμπνεύσω τους συμπολίτες μου, όσο μπορούν, να δημιουργήσουν κάψουλες στις οποίες θα συμμετέχουν 1- 2 οικογένειες και θα απέφευγα κάθε επαφή» συμπλήρωσε.

«Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Χρειάζεται σύνεση, σύμπνοια, συνεργασία για να το ξεπεράσουμε» είπε και έκρινε πως «οι απαραίτητες αποφάσεις αργούν να ληφθούν».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ