Ελλαδα

Σύψας: Η Αττική προκαλεί ανησυχία, δεν πρέπει να ξεφύγει

«Ακόμη μία πηγή ανησυχίας είναι οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση της πανδημίας στην Αττική αλλά και στις δομές φιλοξενίας.

Ανησυχία προκαλεί η κατάσταση της πανδημίας στην Αττική όπως σημείωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σύψας σημείωσε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον κεντρικό τομέα Αθηνών, που αποτελεί μεγάλη πηγή ανησυχίας για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Αττική» ενώ πρόσθεσε πως:

«Ακόμη μία πηγή ανησυχίας είναι οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών» και επεσήμανε πως «έχουν επιβεβαιωθεί σποραδικά κρούσματα σε δομές όλης της χώρας».

Στη συνέχεια, επανέλαβε τη σημασία της τήρησης των μέτρων, από πλευράς πολιτών, τονίζοντας πως «αν ο καθένας κάνει το κομμάτι που του αναλογεί, θα βοηθήσουμε πάρα πολύ ώστε να μην εξελιχθεί άσχημα η κατάσταση».

Σημείωσε πως υπάρχει «μία ολόκληρη ομάδα μέτρων που προσπαθούμε να αποφύγουμε» και συμπλήρωσε πως η «πολιτεία κάνει ένα σωρό παρεμβάσεις» προς αυτή την κατεύθυνση.

«Να πείσουμε τους πολίτες να ακολουθούν τα μέτρα, δεν πρέπει να ξεφύγει η κατάσταση, ειδικά στην Αττική».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ