Ελλαδα

Νέος σεισμός στο Άγιο Όρος

Η λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός
Σεισμός © EPA

Νέος σεισμός 4,7 Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας στο Άγιο Όρος- Το επίκεντρο της δόνησης

Νέα σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 7:12 το πρωί της Δευτέρας (28/9) στο Άγιο Όρος. 

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σειμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), η δόνηση 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε σε υποθαλάσσια περιοχή του Βόρειου Αιγαίου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 10 χλμ.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 17,5 χλμ., και επίκεντρο τα 23 χλμ. νοτιοδυτικά του Άθου.

seismos.jpg

Βίντεο από τη στιγμή του σεισμού των 5,2 Ρίχτερ

Τα ξημερώματα της Κυριακής, σεισμός, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ταρακούνησε το Άγιο Όρος, με κάμερα ασφαλείας να καταγράφει τη στιγμή της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο ανοικτά του Αγίου Όρους τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Κάμερα ασφαλείας στο Ιερό Ναό Πρωτάτου στις Καρυές κατέγραψε τη στιγμή που σημειώνεται ο σεισμός στο Άγιο Όρος, στις 01.50 τα ξημερώματα. Η ισχυρή σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 22 χλμ. νότια - νοτιοδυτικά από το Άγιο Όρος. Στον ίδιο θαλάσσιο χώρο είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Αγίου Όρους, έγινε αισθητός στις μονές κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού (σ.σ. το 'Αγιο Όρος ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο).

Ακολούθησαν σεισμικές δονήσεις, μικρότερης έντασης, με τη μεγαλύτερη να έχει μέγεθος 3,9 Ρίχτερ, στις 02.09 τα ξημερώματα.

Δείτε τη στιγμή που σημειώνεται ο σεισμός ανοικτά του Αγίου Όρους, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ:

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ