Ελλαδα

Τι απαντά ο Σάκης Ρουβάς για το αυτοκίνητο στο Ηρώδειο

«Ζητώ συγγνώμη, ήταν σφάλμα, η εταιρεία δεν γνώριζε» - Τι είχε ανακοινώσει νωρίτερα το Υπουργείο Πολιτισμού

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Σάκης Ρουβάς ζήτησε συγγνώμη για το αυτοκίνητο στο Ηρώδειο και την προωθητική ανάρτηση στα social media που προκάλεσε σάλο - Τι ανακοίνωσε το ΥΠΠΟΑ.

Για το αυτοκίνητο στο Ηρώδειο, το παρκάρισμα στον προαύλιο χώρο και την προωθητική ανάρτηση στα social media απαντά ο Σάκης Ρουβάς.

Είχε προηγηθεί ο σάλος με φωτογραφία που τράβηξε πριν από λίγες ημέρες συνεργάτης του Σάκη Ρουβά κατά την άφιξη του τραγουδιστή στο Ηρώδειο.

Ο Σάκης Ρουβάς είχε προγραμματισμένη πρόβα για τη συναυλία του με τη Σόνια Θεοδωρίδου. Στην επίμαχη φωτογραφία, η οποία αναρτήθηκε στα social media του τραγουδιστή με τη λεζάντα «έτοιμος για βόλτα» και παρέπεμπε σε απευθείας διαφήμιση με φόντο ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αρχαία μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελλάδα, ο Σάκης Ρουβάς -ντυμένος στα λευκά- βγαίνει χαμογελαστός από το πολυτελές αυτοκίνητο γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως παραδέχεται ο ίδιος, δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση στη Mercedes. Στην απάντησή του ο Σάκης Ρουβάς αναλαμβάνει όλη την ευθύνη της «άστοχης» -όπως τη χαρακτηρίζει- κίνησης, ζητώντας «συγγνώμη».

«Η συναυλία μου με τη Σόνια Θεοδωρίδου στο Ηρώδειο ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου και είμαι πραγματικά ευγνώμων για την ευκαιρία που μού δόθηκε να τραγουδήσω στον εμβληματικό αυτό χώρο. Λυπάμαι που αυτή η στιγμή μου συνθέθηκε, δυστυχώς, και με μια άστοχη προωθητική ανάρτηση στα social media μου, σχετικά με τη συνεργασία μου με εταιρεία, η οποία ουδεμία γνώση είχε» ανάφέρει ο Σάκης Ρουβάς για το αυτοκίνητο στο Ηρώδειο και τη φωτογραφία που δημοσίευσε.

«Αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε το  σφάλμα, η ανάρτηση κατέβηκε καθώς ο σεβασμός στα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά είναι δεδομένος και αναμφισβήτητος. Ζητώ συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Σάκης Ρουβάς.

Υπουργείο Πολιτισμού για Σάκη Ρουβά και αυτοκίνητο στο Ηρώδειο: Δεν λάβαμε καμία ενημέρωση από τη Mercedes

Το παρκάρισμα του Σάκη Ρουβά με το νέο μοντέλο γνωστής μάρκας αυτοκινήτου στον προαύλιο χώρο του Ηρωδείου προκάλεσε σάλο, με το Υπουργείο Πολιτισμού να προχωρά σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου δεν είχαν λάβει οποιαδήποτε ενημέρωση, καθώς η εταιρεία δεν είχε προβεί σε καμία από τις κινήσεις που προβλέπονται για τέτοιους χώρους. «Η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης» επεσήμανε στην ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, προσθέτοντας: «Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από το Ν. 3028/2002 διατάξεις».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, απαιτείται συγκεκριμένη ειδική άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ένας αρχαιολογικός χώρος ή ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελλάδα για μια φωτογράφιση, ένα γύρισμα ή ένα διαφημιστικό. Πρέπει να κατατεθεί σχετικό αίτημα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει αν θα δώσει τη σχετική άδεια. Και πάλι, όμως, αυτή η άδεια -εφόσον δοθεί- συνοδεύεται από συγκεκριμένους όρους χρήσης, οι οποίοι περιγράφονται με ακρίβεια καθώς και από το προβλεπόμενο αντίτιμο για την παραχώρηση του χώρου.

Το πόσο αυστηρό είναι αυτό το πλαίσιο για την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς για τέτοιους σκοπούς φαίνεται και από τη χαρακτηριστική περίπτωση με το Σούνιο, το 2018. Χρειάστηκε να περάσει από «χίλια κύματα» η υπόθεση για να δώσει τελικά το ΚΑΣ την άδεια στο BBC για να κάνει γυρίσματα.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτογραφία του Σάκη Ρουβά με το αυτοκίνητο έξω από το Ηρώδειο και την προωθητική λεζάντα που συνοδεύει την εικόνα, κατέβηκαν μετά τον σάλο που ξέσπασε.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ