Ελλαδα

Βασίλης Κικίλιας: Ο συνωστισμός στις πλατείες φέρνει νέα μέτρα

Ποιες προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι για τον κορωνοϊό μετά τις εικόνες συγχρωτισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Κικίλιας - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ από την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Αττικόν»
Βασίλης Κικίλιας - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ από την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Αττικόν» © EUROKINISSI/ΔΤ Υπουργείο Υγείας

Βασίλιας Κικίλιας για εικόνες συνωστισμού στις πλατείες - Όσο συνεχίζονται, θα μπαίνουν νέα μέτρα για να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δεν κρύβει την ανησυχία του για τον συνωστισμό σε πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι όσο αυτά τα φαινόμενα συνεχίζονται τόσο θα λαμβάνονται νέα μέτρα προκειμένου να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία και να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η τοποθέτηση του Βασίλη Κικίλια έρχεται λίγες ώρες μετά τις εικόνες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα ίδια σημεία, μη τηρώντας τις αποστάσεις. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από τα Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 315 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 165 στην Αττική, τα 32 στη Λακωνία και τα 17 στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε ότι εξετάζονται νέα περιοριστικά μέτρα μεταξύ των οποίων και η χρήση μάσκας παντού από τους πολίτες. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα θα κρίνουν αν τελικά θα ενεργοποιηθούν.

«Μας απασχολεί και μας στενοχωρεί η εικόνα συμπολιτών που δεν αναλογίζονται τις "ευπαθείς ομάδες", οι οποίες κινδυνεύουν άμεσα από τον κορωνοϊό» είπε. Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες» ενώ ευχαρίστησε την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών για την υπευθυνότητα τους.

«Όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα βάζουμε νέα μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας όμως ότι «όσο βλέπουμε εικόνες που μας ανησυχούν -και αποτελούν κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία και ανεβαίνουν οι δείκτες- θα πρέπει να μπαίνουν νέα μέτρα στο τραπέζι για να προστατεύει η ελληνική κοινωνία».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, η μάσκα έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από τον κορωνοϊό.

Βασίλης Κικίλιας για κορωνοϊό - Η συμβουλή που έδωσε στους γονείς του

«Η συμβουλή που έδωσα στους γονείς μου είναι ότι πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φορούν μάσκα» αποκάλυψε ο Βασίλης Κικίλιας, έχοντας νωρίτερα σχολιάσει τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ