Ελλαδα

Περιπολικά στις πλατείες για τον κορωνοϊό: Εντείνονται οι ελέγχοι

Απαγόρευση συναθροίσεων πάνω από 9 άτομα στα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Περιπολικό της Αστυνομίας στην κεντρική πλατεία στο Μοναστηράκι - Αστυνομικοί καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να τηρούν τις αποστάσεις
Κορωνοϊός: Περιπολικό της Αστυνομίας στην κεντρική πλατεία στο Μοναστηράκι - Αστυνομικοί καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να τηρούν τις αποστάσεις © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Νέα μέτρα στην Αττική για τον κορωνοϊό: Περιπολικά σε κεντρικές πλατείες και ηχογραφημένο μήνυμα στους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις.

Όσοι κυκλοφορούσαν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 σε κεντρικές πλατείες στην Αττική, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν περιπολικά, καθώς εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για τον κορωνοϊό.

Με στόχο την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή του συνωστισμού, οι έλεγχοι της Αστυνομίας πολλαπλασιάζονται έως και τις 4 Οκτωβρίου 2020 σε μια προσπάθεια να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού στην Αττική.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 346 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 210 στην Αττική. Στα περιπολικά που βρίσκονταν σε πλατείες στην Αττική, είχαν τοποθετηθεί μεγάφωνα, προκειμένου να αναπαράγεται -όποτε κρινόταν απαραίτητο- το ηχητικό μήνυμα της Αστυνομίας για την προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό με την αποφυγή του συγχρωτισμού και την τήρηση των αποστάσεων.

Το μήνυμα -που θα αναπαράγεται από περιπολικά στην Αττική μέχρι τη λήξη των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό- ενημερώνει τους πολίτες ότι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους.

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική - Αυξάνονται οι περιπολίες της Αστυνομίας σε κεντρικές πλατείες
Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική - Αυξάνονται οι περιπολίες της Αστυνομίας σε κεντρικές πλατείες © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Ακολουθείτε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία», τονίζεται επίσης στο μήνυμα το οποίο εκτός από τα ελληνικά ακούγεται στα αγγλικά και τα αραβικά.

Ηχητικό μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ.

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική - Ποια είναι

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα στην Αττική για τον κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων είναι και η απαγόρευση συναθροίσεων που ξεπερνούν τα 9 άτομα σε ανοικτούς χώρους. Αναλυτικά:

  • Ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.
  • Αναστέλλονται οι συναυλίες τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους.
  • Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.
  • Θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες.
  • Συστήνεται στους άνω των 65 ετών ο περιορισμός στις επόμενες 14 ημέρες τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με ΜΜΜ.
  • Επιπλέον για την Αττική, αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, π.χ. μετανάστες, σε ξενοδοχεία καραντίνας.
  • Θεσπίζεται η υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που επιτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.
  • Προβλέπεται κλιμακωτή μετάβαση των δημοσίων υπαλλήλων προς τις εργασίες τους, στις 07:00, στις 08:00, στις 09:00 το πρωί.
  • Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα σε 4 κύματα, εντός 2ώρου από την έναρξη και τη λήξη του ωραρίου εργασίας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.