Ελλαδα

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα σε Αττική και «κόκκινες περιοχές»

Οι ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Χαρδαλιάς
Νίκος Χαρδαλιάς © EUROKINNISSI

Κλείνουν περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί σε Αττική και άλλες περιοχές, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αττική, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρας μας. 

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, κλείνουν περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί σε Αττική και σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, εξαρτάται απ' όλους. Η Πολιτεία παρακολουθεί στενά. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε, η κυβέρνηση αποφάσισε τον περιορισμό λειτουργίας καταστημάτων όπως περίπτερα και μίνι μάρκετ από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί στην Αττική. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Επιπλέον αναπροσαρμόζεται και το ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε όλες τις περιοχές που είναι σε καθεστώς είτε ειδικών περιοριστικών μέτρων, ή επιδημιολογικής επιτήρησης και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκλειναν από τα μεσάνυχτα ως τις 07:00 το πρωί. Πλέον, τα καταστήματα αυτά θα μπορούν να λειτουργούν από τις 05:00 το πρωί.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια Τρικάλων εισάγεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι τα Τρίκαλα παραμένουν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, μεταξύ αυτών η υποχρεωτική χρήση μάσκας και ο περιορισμός συναθροίσεων ως 4 άτομα σε χώρους εστίασης ανά τραπέζι και αναστολή χώρων εστίασης  από μεσάνυχτα ως 5 το πρωί .

Μαγιορκίνης: Η Αττική παραμένει το επίκεντρο του κορωνοϊού

Η Αττική συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας, είπε ο κ. Μαγιορκίνης. Ο καθηγητής αναφέρθηκε στη διενέργεια rapid test στο κέντρο της Αθήνας, σε πλατεία Βάθης, Αμερικής και Κυψέλης. Όπως είπε, εκτελέστηκαν 600 rapid test και ως τις 16.00 και από αυτά είχαμε 6 θετικά, 4 Έλληνες και 2 αλλοδαπούς.

Το προφίλ των θανόντων από τον κορωνοϊό παραμένει ίδιο. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε και μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση για το ποσοστό θανάτων επί των διαγνώσεων που φαίνεται μικρότερο από το πρώτο κύμα. Επιστήμονες εξετάζουν την πιθανότητα ο ιός να μεταλλάσσεται σε λιγότερο θανατηφόρος, κάτι που πιθανότατα σημαίνει και μεγαλύτερη μεταδοτικότητα.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης όμως τόνισε πως δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, που να αποδεικνύουν μια τέτοια υπόθεση. Το μικρότερο ποσοστό θανάτων οφείλεται στον εκτεταμένο έλεγχο – περισσότερα τεστ – και πρέπει να θεωρούμε τον κορωνοϊό εξίσου θανατηφόρο και επικίνδυνο.

Ο Γκίκας Μαγιορτκίνης σημείωσε πως είναι εξαιρετικά σημαντική η προστασία των ευάλωτων ομάδων, να κρατήσουν όλοι την αυτοπροστασία τους για μ κρό χρονικό διάστημα. Τέλος, ο καθηγητής σημείωσε πως δεν έχουν αλλάξει οι οδηγίες για τον εμβολιασμό, δεν απαιτείται αρνητικό τεστ για την διεξαγωγή του και δεν υπάρχει κανένας επιστημονικός λόγος γι’ αυτό.


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ