- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πέθανε ο Σίμος Σιμόπουλος, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, ο οποίος διετέλεσε και υπηρεσιακός υπουργός.
Πέθανε σήμερα ο ομότιμος καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, Σίμος Σιμόπουλος.
Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου εξέφρασε με ψήφισμα της τη βαθιά της θλίψη της και ο νυν πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής, δήλωσε ότι «το ΕΜΠ πενθεί την απώλεια και τιμά την προσφορά και τη μνήμη ενός σημαντικού ανθρώπου και ακαδημαϊκού πολίτη».
Ποιος ήταν ο Σίμος Σιμόπουλος
Ο Σ. Σιμόπουλος σπούδασε μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος στο ΕΜΠ (1970) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε διευθυντής στον Τομέα Πυρηνικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) και πρόεδρος όλων των θυγατρικών του εταιρειών (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ), γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Π. Πικραμμένου.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 28/9/2020, ώρα 13:00, από τον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α' Νεκροταφείο, σε πολύ στενό κύκλο λόγω των περιορισμών της πανδημίας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας
Το χρονικό της υπόθεσης
Η ανάρτησή της στο Instagram
Μηνύματα από το 112 στους κατοίκους της Εύβοιας
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία σήμερα
Σε Red Code οκτώ περιοχές
Ποιες περιοχές αφορά
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός την Τετάρτη
Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.