Ελλαδα

Βατόπουλος: Νοσηλεία σε ΜΕΘ σημαίνει πιθανότητες θνητότητας

«Μπορεί να αφήσει και υπολείμματα στον ανθρώπινο οργανισμό»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για την επικινδυνότητα της νοσηλείας σε ΜΕΘ μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Για την αύξηση των θανάτων και των διασωληνωμένων μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως «οι πολλοί θάνατοι και οι διασωληνώσεις του τελευταίου διαστήματος, ήταν οι δύο δείκτες που χτύπησαν το καμπανάκι του κινδύνου στη χώρα μας.

»Σε σχέση με τον Μάρτιο η ηλιακή κατανομή των ασθενών είναι η ίδια ενώ δεν έχει κατέβει αισθητά ο μέσος όρος ηλικίας τους» και πρόσθεσε:

«Δεν είναι κάτι μοιραίο να συμβεί το δεύτερο κύμα, η μεγάλη επιδημία και το lockdown. Η εξέλιξη της κατάστασης θα εξαρτηθεί από το πώς θα κινηθούμε και πως υπάρχει η ευθύνη του καθενός να χρησιμοποιεί μάσκα και να πλένει τα χέρια του και της πολιτείας να διευκολύνει την κατάσταση».

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους ο καθηγητής τόνισε ότι «είναι κάτι που δεν έχει συζητηθεί επισταμένως στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ωστόσο είναι κάτι που εύκολα μπορεί να εφαρμοστεί καθώς και ο κόσμος το καταλαβαίνει καλύτερα».

Για το ενδεχόμενο λήψης στοχευμένων μέρων σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής είπε ότι «το Λεκανοπέδιο δεν μπορεί να χωριστεί εύκολα αλλά ενδεχομένως είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί ανάλογα και με την πορεία του ιού».

Επίσης, χαρακτήρισε «διαγνωστική πρόκληση για τους γιατρούς» τη συνύπαρξη της CΟVID-19 με την κοινή γρίπη και άλλα λοιμώδη νοσήματα.

«Αναμένεται φέτος να είναι ηπιότερη η γρίπη, καθώς αν πετύχουν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό θα επιδράσουν σε όλες τις ιώσεις» σχολίασε.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ