Ελλαδα

Το Σάββατο πλέον οι εκλογές για τα συμβούλια των εκπαιδευτικών

«Βάζουμε τέλος στην πρακτική να διακόπτεται η εκπαιδευτική λειτουργία για τη διενέργεια εκλογών υπηρεσιακών συμβουλίων» έγραψε η Νίκη Κεραμέως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκη Κεραμέως
Νίκη Κεραμέως © EUROKINNISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιούνται, πλέον, το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου

Σάββατο θα γίνονται πλέον οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών με διάταξη του υπουργείου Παιδείας που ενσωματώνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο:

«Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID - 19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις»

H πρώτη διάταξη (άρθρο 13) αφορά την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Οι εκλογές θα πραγματοποιούνται, πλέον, το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου προκειμένου να μην διακόπτεται στο ελάχιστο η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Το γεγονός σχολίασε η υπουργός Παιδείας  Nίκη Κεραμέως στο Twitter:  «Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια προβλέπεται να γίνονται Σάββατο, όχι εργάσιμη.

Βάζουμε τέλος στην πρακτική να διακόπτεται η εκπαιδευτική λειτουργία για τη διενέργεια εκλογών υπηρ.συμβ, ενώ οι εκλογές θα μπορούν να γίνονται & μέσω ηλεκτρ.ψηφοφορίας» έγραψε η υπουργός.

 

 

H συγκεκριμένη διάταξη αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές καθώς θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο παρεμποδίζεται η συνδικαλιστική δραστηριότητα. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ