Ελλαδα

Λαζανάς: Μάσκα και έξω για να αποφύγουμε το lockdown

«Το lockdown είναι οικονομικά επώδυνο - Δεν έχει συζητηθεί ακόμα αυτή η πιθανότητα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθήνα κέντρο
Αθήνα κέντρο © EUROKINISSI/ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για το ενδεχόμενο επιβολής lockdown μίλησε ο Μάριος Λαζανάς, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να αποφευχθεί με τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Για τη χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους μίλησε ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, ο οποίος σχολίασε ακόμα και το ενδεχόμενο του lockdown.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως «η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων δεν έχει συζητήσει το ζήτημα του lockdown ούτε και την πιθανότητα του κλεισίματος των σχολείων, ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται στο μέλλον εάν τα ήδη επιβληθέντα μέτρα δεν έχουν αποτέλεσμα».

«Το lockdown είναι οικονομικά επώδυνο. Αυτό που απαιτείται είναι η αυστηροποίηση των μέτρων με υποχρεωτική χρήση της μάσκας μέσα κι έξω. Αν είναι 4 ή 5 άτομα χωρίς μάσκα δεν είναι συνάθροιση; Τι βλάπτει να φορέσουμε μάσκα;» διερωτήθηκε.

Όσον αφορά στις εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ζήτησε «την αύξηση των δρομολογίων» και σε περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει αυτό τότε «πρέπει η κυβέρνηση να νοικιάσει πούλμαν».

Παράλληλα, πρότεινε «την αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας», τονίζοντας, όμως, πως «δεν πρέπει να χαθούν θέσεις εργασίας λόγω του μέτρου».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ