Ελλαδα

Μαγιορκίνης: Αυξητικές οι τάσεις μηχανικής υποστήριξης αναπνοής

«Σε παγκόσμιο επίπεδο επανέρχεται απειλητικά δεύτερο κύμα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Αυξητικές οι τάσεις στον αριθμό των ατόμων που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

O καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για την εικόνα που παρουσιάζει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα, και τόνισε ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής έχει αυξητικές τάσεις. 

Όπως τόνισε, στα μεγάλα αστικά κέντρα σε παγκόσμιο επίπεδο επανέρχεται απειλητικά η επιδημία με δεύτερο κύμα και για την αντιμετώπιση της έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα.

Μάλιστα, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπ. Υγείας, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων στη χώρα, παραμένει σε υψηλότερα των 300 ατόμων επίπεδα, για δεύτερη εβδομάδα, χωρίς σημεία υποχώρησης. Η επίδραση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στην Αττική θα φανεί προς το τέλος της επομένης εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, κάλεσε τους άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές, ενώ για τους συγγενείς τους να θεωρούν τους εαυτούς τους ως πιθανούς ασυμπτωματικούς φορείς.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 346 νέα κρούσματα κορωνοϊού 

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 346 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 210 στην Αττική. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 77. Το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 8 ασθενείς με κορωνοϊό.

Οι νεκροί απο κορωνοϊό στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στη χώρα έχουν φθάσει τους 352. Τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται πλέον στις 15.928.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Στα 346 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Από αυτά 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15928, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2.651 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6687 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

77 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 352 θανάτους συνολικά στη χώρα. 131 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ