Ελλαδα

Κρούσμα κορωνοϊού σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Ποιο τμήμα της σχολικής μονάδας αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sxoleio-krousma-koronoios-thessaloniki.jpg
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αναστέλλει τη λειτουργία του τμήμα στο 3ο δημοτικό σχολείο Περαίας στη Θεσσαλονίκη - Εκπαιδευτικός διαγνώστηκε με κορωνοϊό - Η ανακοίνωση.

Επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο thestival.gr, πρόκειται για εκπαιδευτικό.

Ειδικότερα, εκπαιδευτικός στο 3ο δημοτικό σχολείο Περαίας στη Θεσσαλονίκη διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τη διαχείριση κρούσματος κορωνοϊού σε σχολική μονάδα ανά την ελληνική επικράτεια, ελήφθη η απόφαση να μη λειτουργήσει το τμήμα Γ2. Η αναστολή λειτουργίας ξεκινά τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020.

«Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας, κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί απολύμανση στον σχολικό χώρο από ειδικό συνεργείο του δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας επικαιροποιεί συνεχώς τη λίστα με τα κλειστά σχολεία, τμήματα και τάξεις λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σχολείου στη Θεσσαλονίκη, όπου εκπαιδευτικός διαγνώστηκε με κορωνοϊό:

«Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, Σας ενημερώνουμε ότι μετά από επικοινωνία του υπεύθυνου διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 του σχολείου μας με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολ. Θες/κης για το περιστατικό διάγνωσης, το βράδυ της Παρασκευής, θετικού κρούσματος εκπαιδευτικού του σχολείου μας, με εντολή της Διεύθυνσης, όπως προβλέπεται, οι μαθητές/τριες του συγκεκριμένου τμήματος (Γ2), θα πρέπει να μην προσέλθουν στο σχολείο, για 14 μέρες, από τη Δευτέρα 21/9/20 έως και την Παρασκευή 2/10/20, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους. Εάν κατά την διάρκεια της δεκατετραήμερης καραντίνας, κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.

» Πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα απολύμανση του σχολικού χώρου. Επισημαίνεται πώς, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ, αναστέλλεται η λειτουργία μόνο του συγκεκριμένου τμήματος(Γ2). Τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του ιού, θα λειτουργούν κανονικά».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ