Ελλαδα

«Ιανός»: Άνοιξε η γη στο Μουζάκι - 7 εικόνες από τις καταστροφές

Κόπηκαν γέφυρες - Κατέρρευσε το Κέντρο Υγείας

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το καταστροφικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» στο Μουζάκι σε 7 εικόνες - Ζημιές σε σπίτια, γέφυρες και οδικό δίκτυο - Κατέρρευσε το Κέντρο Υγείας.

Τις πληγές τους συνεχίζουν να μετρούν οι κάτοικοι στην Καρδίτσα, με τις καταστροφές στο Μουζάκι από την κακοκαιρία «Ιανός» να είναι μεγάλες.

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» άφησε πίσω του δύο νεκρούς στην Καρδίτσα, την ώρα που συνεχίζει να αγνοείται μια 43χρονη οδηγός.

Το αυτοκίνητό της που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά έχει εντοπιστεί στο Μουζάκι, η 43χρονη όμως παραμένει αγνοούμενη. Οι εικόνες από το Μουζάκι δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός».

Σπίτια κατέρρευσαν, δρόμοι άνοιξαν και μια γέφυρα κόπηκε. Καθιζήσεις σημειώθηκαν κατά μήκος των περιοχών που διέρχεται ο ποταμός Πάμισος, ο οποίος κατέβασε τεράστιες ποσότητες νερού. Το Κέντρο Υγείας στο Μουζάκι υπέστη μεγάλες ζημιές, καθώς το έδαφος υποχώρησε, με αποτέλεσμα τμήμα του κτιρίου να καταρρεύσει.

Εκτός από τον 62χρονο που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού, μία ημέρα νωρίτερα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2020 είχε εντοπιστεί νεκρός ένας κτηνοτρόφος, αλβανικής καταγωγής στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας. Το πρώτο θύμα από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» στην Ελλάδα καταγράφηκε στο χωριό Βασιλί στα Φάρσαλα. Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε μέσα στο σπίτι της.

Η κακοκαιρία «Ιανός» σάρωσε την Καρδίτσα, με την πόλη να πλημμυρίζει και καταστροφές να σημειώνονται σε υποδομές και οδικό δίκτυο. Σπίτια και επιχειρήσεις γέμισαν λάσπες, με τους κατοίκους της πόλης να κάνουν λόγο για πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει εντός των επόμενων ημερών στην Καρδίτσα. Ο πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με πληγέντες και θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς για τα μέτρα ανακούφισης των πλημμυροπαθών και το σχέδιο για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ιανός».

Δείτε τις εικόνες από τις καταστροφές που προκάλεσε στο Μουζάκι η κακοκαιρία «Ιανός»

© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ