Ελλαδα

Χαρδαλιάς από Κεφαλονιά: Ώρα για πολύ σκληρή δουλειά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το νησί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Κεφαλονιά ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την κακοκαιρία «Ιανός»
Στην Κεφαλονιά ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την κακοκαιρία «Ιανός» © kefaloniapress.gr

Τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός» στην Κεφαλονιά είδε ο Νίκος Χαρδαλιάς που βρέθηκε στο νησί.

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές στην Κεφαλονιά που σαρώθηκαν από την κακοκαιρία «Ιανός». Στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με φορείς του νησιού.

«Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια, ασχοληθήκαμε με λεπτομέρειες για ζητήματα που αφορούν την άμεση αποκατάσταση και την επιστροφή στην κανονικότητα για το νησί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης» δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη όπου τόνισε ότι «λεπτομέρειες που αφορούν στα δίκτυα ηλεκτρισμού, τα δίκτυα της υδρευσης, τα ζητήματα που αφορούν στην αποκατάσταση των οδικων δικτύων ήταν στη βασική ατζέντα της συζήτησής μας».

Ακόμαμ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι «εχουμε κάνει μια σημαντική πρόοδο και έχουμε δημιουργήσει όλα εκείνα τα δεδομένα ώστε η Κεφαλονιά να επιστρέψει στην κανονικότητα της».

Οι επισκέψεις του Νίκου Χαρδαλιά σε νησιά που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ιανός» θα συνεχιστούν, καθώς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μετά την Κεφαλονιά μεταβαίνει σε Ιθάκη και Ζάκυνθο.

voutospress.gr Δηλώσεις Χαρδαλια

Κλειστά σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη μετά την κακοκαιρία «Ιανός»

Εν τω μεταξύ, κλειστές θα μείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2020, όλες οι σχολικές μονάδες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς.

Την ίδια στιγμή στη Ζάκυνθο υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 450 βλάβες στο δίκτυο λόγω του κυκλώνα που πλήττει τη χώρας μας. 

Στην ανακοίνωση της επικαλείται την «ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο αλλά και ζημιών που έχουν παρατηρηθεί σε πλήθος σχολικών μονάδων».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ