Ελλαδα

Ώρες αγωνίας στον Αλμυρό - Κινδυνεύουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι

Επί ποδός πυροσβέστες και τεχνικά συνεργεία της Μαγνησίας - Φόβοι ότι θα σπάσει η λιμνοδεξαμενή και θα πλημμυρίσει η πόλη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η κακοκαιρία «Ιανός» έπληξε τον Αλμυρό, με ανθρώπους να εγκλωβίζονται από τα ορμητικά νερά - Φόβοι ότι θα πλημμυρίσει η πόλη αν σπάσει η λιμνοδεξαμενή.

Μάχη με τον χρόνο δίνουν η Πολιτική Προστασία και τεχνικά συνεργεία στον Αλμυρό, καθώς κινδυνεύουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι.

Η κακοκαιρία «Ιανός» έπληξε τον Αλμυρό και υπάρχει φόβος ότι μπορεί να σπάσει η λιμνοδεξαμενή του Ξηριά και τα νερά να πλημμυρίσουν δρόμους και σπίτια.

Η περιοχή επλήγη με σφοδρότητα από καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ έχουν σημειωθεί ζημιές σε υποδομές και οδικό δίκτυο. Ώρες αγωνίας για εγκλωβισμένους ανθρώπους κοντά στην λιμνοδεξαμενή, οι οποίοι επιχείρησαν να την εγκαταλείψουν με αυτοκίνητο. 

Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, καθώς και ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, που συντονίζουν τις προσπάθειες για τη διάσωση των τριών ανθρώπων. Επιπλέον, επιβλέπουν την επιχείρηση για να ενισχυθούν τα αναχώματα ώστε να μη σπάσει το φράγμα της λιμνοδεξαμενής και πλημμυρίσουν οι εργατικές κατοικίες στον Αλμυρό, αλλά και η περιοχή του Βιολογικού. 

Από τη σφοδρότατη καταιγίδα καταστράφηκε το εργοτάξιο στη λιμνοδεξαμενή του Ξηριά. Τρεις εργαζόμενοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντιλήφθηκαν τον άμεσο κίνδυνο και επιχείρησαν να απομακρυνθούν. Εγκλωβίστηκαν, όμως, και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να τους προσεγγίσουν.

Προβλήματα από την κακοκαιρία «Ιανός» στον Αλμυρό - Εργαζόμενοι ανέβηκαν σε δέντρο για να γλιτώσουν από τις πλημμύρες © Christos Boukoros/Facebook

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για να φτάσουμε στους ανθρώπους, αφού το αυτοκίνητό τους έχει παρασυρθεί και στάθηκε αδύνατον να τους προσεγγίσει προς διάσωση ελικόπτερο, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν».

Κακοκαιρία «Ιανός»: Εγκλωβισμένοι σε δέντρα τρεις εργαζόμενοι που παγιδεύτηκαν στον Αλμυρό

Οι τρεις εργαζόμενοι, για να σωθούν, έχουν πιαστεί από τα δέντρα και βρίσκονται μέσα στο νερό. Τους παρέσυρε το ρέμα όταν αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο για να σωθούν.

 Καταβάλλονται προσπάθειες να τους προσεγγίσουν η πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ με ερπυστριοφόρο. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά στον Αλμυρό, αφού υπάρχει άμεσος κίνδυνος να υπερχειλίσει ο Ξηριάς στο νότιο τμήμα του Αλμυρού. 

Καταστροφές στον Αλμυρό από την κακοκαιρία «Ιανός» - Έπεσαν γέφυρες

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, στην περιοχή του Αλμυρού κατέρρευσε η γέφυρα στο Χολόρεμα.

Η γέφυρα που κατασκευάστηκε πριν από 7 περίπου δεκαετίες και συνέδεε τα χωριά Αϊδίνι και Κρόκιο, αποτελώντας μέρος της επαρχιακής οδού Μικροθηβών-Αλμυρού, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον τεράστιο όγκο του νερού από τη σφοδρή βροχόπτωση και κατέρρευσε.

Καταστράφηκε, επίσης, και η γέφυρα στον παράδρομο της εθνικής οδού, ενώ η συγκοινωνία Βόλου-Αλμυρού διεξάγεται πλέον μόνο μέσω του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Στον Βόλο η καταιγίδα δεν προκάλεσε άλλα προβλήματα, πλην των συνεχών διακοπών στην ηλεκτροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ