Ελλαδα

Κακοκαιρία «Ιανός»: Στο Ρίο η θάλασσα βγήκε στη στεριά (εικόνες)

Πλημμύρες στο παραλιακό μέτωπο από την έντονη βροχόπτωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία «Ιανός»: Ένα με τη θάλασσα έγινε η στεριά στο Ρίο
Κακοκαιρία «Ιανός»: Ένα με τη θάλασσα έγινε η στεριά στο Ρίο

Η κακοκαιρία «Ιανός» προκάλεσε πλημμύρες στο Ρίο κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η θάλασσα βγήκε στη στεριά.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στη δυτική ακτή του Ρίου και στον παραλιακό δρόμο Ποσειδώνος, με το ύψος του νερού να φθάνει το μισό μέτρο.

Για λόγους ασφαλείας, όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr, έκλεισε η οδός Ποσειδώνος από το Κάστρο Ρίου. Μηχανήματα έργου και πυροσβεστικά οχήματα βρέθηκαν στην περιοχή.

Οι εικόνες από τις πλημμύρες στο Ρίο έρχονται την ώρα που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος, καθώς η κακοκαιρία «Ιανός» προκάλεσε καταστροφές. Η κακοκαιρία «Ιανός» που έχει πάρει τη μορφή μεσογειακού κυκλώνα συνεχίζει να επηρεάζει περιοχές της χώρας. 

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας η Ευρυτανία, η Φθιώτιδα, η Εύβοια και η Βοιωτία, από 18 έως 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Βουλιαξε το Ρίο από τον Ιανό

Κακοκαιρία «Ιανός»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Επιπλέον, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι  Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου.

Η απόφαση δεν περιλαμβάνει την Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και τη Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης.

Τα τρία νησιά κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 17-09-2020. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει έως και τις 17 Μαρτίου 2021.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ