Ελλαδα

Ισπανία: Κινέζοι χάκερς υποκλέπτουν έρευνες για εμβόλιο κορωνοϊού

Τι αναφέρουν οι ισπανικές μυστικές υπηρεσίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εργαστήριο
Εργαστήριο © UNSPLASH

Οι επιθέσεις από χάκερ στα πληροφορικά συστήματα των ισπανικών εργαστηρίων γίνονται ενώ ο ανταγωνισμός για την ταχύτερη παραγωγή εμβολίου εντείνεται διεθνώς

Κινεζική κυβερνοπειρατεία των ισπανικών επιστημονικών κέντρων που εργάζονται για την παραγωγή εμβολίου κατά του κορωνοϊού κατήγγειλαν την Πέμπτη οι ισπανικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι επιθέσεις από «χάκερ» στα πληροφορικά συστήματα των ισπανικών εργαστηρίων αποτελούν επανάληψη αντίστοιχων φαινομένων σε άλλες χώρες, με τον ανταγωνισμό για την ταχύτερη παραγωγή εμβολίου κατά της Covid-19 να εντείνεται διεθνώς, όπως τόνισε η Παθ Εστέμπαν, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών της Ισπανίας.

Η κα Εστέμπαν έκανε λόγο για αύξηση τόσο ποσοτική όσο και ποιοτική στις κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εξαιτίας και του αυξημένου πεδίου δράσης των κυβερνοπειρατών λόγω της επέκτασης της τηλεεργασίας.

Τόνισε μάλιστα ότι οι επιθέσεις σε τομείς ευαίσθητους όπως ο υγειονομικός και ο φαρμακευτικός αποτελούν «μια εκστρατεία εξαιρετικά κακόβουλη, όχι μόνο στην Ισπανία, ενάντια σε εργαστήρια που δουλεύουν στην έρευνα για ένα εμβόλιο για την Covid-19»

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ