Ελλαδα

Εικόνες από την κακοκαιρία «Ιανός» που επηρεάζει την Κεφαλονιά

Κλειστά τα σχολεία του νησιού την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία «Ιανός»: Τα μποφόρ σφυροκοπούν την Κεφαλονιά
Κακοκαιρία «Ιανός»: Τα μποφόρ σφυροκοπούν την Κεφαλονιά

Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και μεγάλα κύματα στην Κεφαλονιά από την κακοκαιρία «Ιανός» που επηρεάζει το νησί - Δείτε τις εικόνες.

Οι κάτοικοι σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο είναι οι πρώτοι που βρίσκονται αντιμέτωποι με την κακοκαιρία «Ιανός».

Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και μεγάλα κύματα στις ακτές συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην Κεφαλονιά, η οποία επηρεάζεται από την κακοκαιρία «Ιανός».

Η Κεφαλονιά, μαζί με την Ιθάκη, τη Ζάκυνθο, την Ηλεία, την Αχαΐα, τη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Αιτωλοακαρνανία, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κακοκαιρία «Ιανός» έχει πάρει τη μορφή μεσογειακού κυκλώνα και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μπορεί να προκαλέσει ακόμη και κύματα ύψους 7 μέτρων σε παράκτιες περιοχές.

Κάτοικοι στην Κεφαλονιά αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν άνοιξαν την επιχείρησή τους, ασφαλίζοντας παράλληλα τον εξοπλισμό στους ανοικτούς χώρους. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όλα τα σχολεία -συμπεριλαμβανομένων και αυτών στην Κεφαλονιά- θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε νωρίτερα με μήνυμα μέσω «112» τους κατοίκους σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη για ακραία καιρικά φαινόμενα. Διακοπές ρεύματος καταγράφηκαν και στα τρία νησιά.

Δείτε εικόνες από την Κεφαλονιά που επηρεάζει η κακοκαιρία «Ιανός»:

Ο Ιανός στην Αγία Ευθυμία Κεφαλονιάς

Ο Ιανός στην Κεφαλονιά

Κακοκαιρία «Ιανός»: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και λεωφορείων - Σε ποιους νομούς

Όπως ανακοίνωσε εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς, από τις 21.00 το βράδυ σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 και για 24 ώρες, απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, οχημάτων με τρέιλερ και λεωφορείων κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Μεσσηνίας.

Σημειώνεται ότι στη Ζάκυνθο, όπου υπάρχει ισχυρή σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, έχουν ήδη σταματήσει τα δρομολόγια του τοπικού ΚΤΕΛ, ενώ κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή με την Κυλλήνη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, στις νέες ανακοινώσεις του για την κακοκαιρία «Ιανός», επεσήμανε πως παραμένει ανοικτή η Ολυμπία Οδός μέχρι νεοτέρας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ