Ελλαδα

Κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο στη Γλυφάδα - Δασκάλα σε Δημοτικό

Κλειστό για 14 ημέρες το τμήμα που έκανε μάθημα - Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός και σχολεία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Κορωνοϊός και σχολεία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI

Επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο στη Γλυφάδα - Πρόκειται για εκπαιδευτικό στο 9ο Δημοτικό - Η ανάρτηση του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου.

Συναγερμός σήμανε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 στη Δημοτική Αρχή, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο στη Γλυφάδα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, μία εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Το κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο στη Γλυφάδα εντοπίστηκε συγκεκριμένα στο 9ο Δημοτικό και άμεσα ελήφθη η απόφαση για απολύμανση όλων των χώρων. «Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ εφαρμόζεται από τη διεύθυνση του σχολείου το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας» επισημαίνει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου στην ανάρτησή του στο Facebook.

Και προσθέτει: «Με απόφαση των αρμοδίων αρχών, από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες το τμήμα που διδάσκει η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν θα λειτουργήσει», υπογραμμίζοντας ότι «η αρμοδιότητα για το κλείσιμο ή μή του τμήματος ή του σχολείου ανήκει στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας μετά τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΔΥ».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νέα λίστα του Υπουργείου Παιδείας για τα κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού, παραμένουν κλειστές οι σχολικές μονάδες στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου και Πέλλας (σ.σ. υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στο νησί και στον νομό), το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής (σ.σ. θα παραμείνει κλειστό έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020), το 2ο Δημοτικό Βουτων στο Ηράκλειο Κρήτης, το Δημοτικό σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας.

Κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού - Η λίστα του Υπουργείου Παιδείας

Ολόκληρη η ανάρτηση του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου για το κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο στη Γλυφάδα:

«Εκπαιδευτικός στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας διαγνώστηκε σήμερα με κορωνοϊό. Προχωράμε αμέσως σε απολύμανση του σχολείου (θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ) και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ εφαρμόζεται από την διεύθυνση του σχολείου το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

» Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, η αρμοδιότητα για το κλείσιμο ή μή του τμήματος ή του σχολείου ανήκει στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας μετά τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΔΥ.

» Ως εκ τούτου, με απόφαση των αρμοδίων αρχών, από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες το τμήμα που διδάσκει η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν θα λειτουργήσει. Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην εκπαιδευτικό.

» Για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε την έκκληση να τηρούμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών. Η δημοτική μας αρχή παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών».

Εκπαιδευτικός στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας διαγνώστηκε σήμερα με κορονοϊό. Προχωράμε αμέσως σε απολύμανση του...

Δημοσιεύτηκε από Giorgos Papanikolaou στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ