Ελλαδα

Γώγος: Επέκταση στα μέτρα αν δεν μειωθούν τα κρούσματα

Τι δήλωσε για τις λαϊκές αγορές, τη χρήση μάσκας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σχολεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τεστ κορωνοϊού
Τεστ κορωνοϊού © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Την ανάγκη επέκτασης των μέτρων αν και εφόσον δεν μειωθούν τα κρούσματα επεσήμανε ο Χαράλαμπος Γώγος σε τηλεοπτική εκπομπή.

Πολύ πιθανή είναι η επέκταση των μέτρων σε περίπτωση που δεν παρατηρηθεί μείωση στα κρούσματα κορωνοϊού όπως τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Σχετικά με τα ήδη ληφθέντα μέτρα στις λαϊκές αγορές, ο κ. Γώγος εξήγησε ότι «αυτά επιβάλλουν την αύξηση των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων και την υποχρεωτική χρήση μάσκας καθώς με αυτήν προστατεύει ο ένας τον άλλο.

»Η αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται παντού στις λαϊκές και έτσι ο καθένας, στο πλαίσιο της ατομικής ευθύνης, πρέπει να φροντίζει για την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων και την αποφυγή συνωστισμού, όπως είπε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η χρήση μάσκας μας προστατεύει από τα ασυμπτωματικά άτομα μη δημιουργώντας προβλήματα σε ανθρώπους χωρίς υποκείμενα νοσήματα».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς ισχυριζόμενος ότι «τα δρομολόγια θα πρέπει να αυξηθούν καθώς από τη μία η μάσκα είναι βοηθητική αλλά από την άλλη θα πρέπει να τηρούνται και οι αποστάσεις».

Με αφορμή τη χθεσινή άρση λειτουργίας ορισμένων σχολείων σε όλη την επικράτεια λόγω κρουσμάτων, ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι «αυτά δεν προέρχονται από διασπορά μέσα στις εκπαιδευτικές δομές αλλά από την κοινότητα». 

Εν κατακλείδι, υποστήριξε ότι «θα γίνει επέκταση των μέτρων στο ενδεχόμενο που τα κρούσματα αυξηθούν κι άλλο», ωστόσο εκτίμησε ότι «οι ημερήσιες μολύνσεις δε θα φτάσουν σε τετραψήφια νούμερα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ