- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Η ανοδική τάση της επιδημίας του κορωνοϊού είναι πολύ έντονη και αυτό φαίνεται κυρίως στις διασωληνώσεις», είπε ο Νίκος Σύψας - Τι είπε για πιθανότητα lockdown
Ανήσυχος για την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού και βέβαιος ότι το lockdown είναι στο τραπέζι εμφανίστηκε ο Νίκος Σύψας.
Αναφερόμενος στην πορεία των κρουσμάτων, που και χθες ξεπέρασαν τα 300, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας είπε στην την τηλεόραση του ΑΝΤ1, ότι η εικόνα δεν είναι καλή και πως τα δεδομένα πλέον αλλάζουν. Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος επισήμανε ότι το lockdown είναι στο τραπέζι, ο κ. Σύψας τόνισε ότι «όσον αφορά την επιδημία ισχύει το “ποτέ μη λες ποτέ”».
Ο Νίκος Σύψας, μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τον κορωνοϊό, επισήμανε ότι «αν χρειαστεί lockdown θα γίνει. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Αττική τότε πάμε αναμφίβολα για lockdown. Τα (σ.σ. τελευταία) μέτρα θα χρειαστούν μια εβδομάδα δέκα ημέρες για να αποδώσουν. Αν δεν αποδώσουν τότε το επόμενο βήμα είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών».
Σε εκείνο το σημείο εξήγησε ότι «η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά. Η ανοδική τάση της επιδημίας είναι πολύ έντονη και αυτό φαίνεται κυρίως στις διασωληνώσεις. […] Αν αφήσουμε αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται χωρίς δραστικά μέτρα, τότε θα πιεστεί πολύ το σύστημα Υγείας. Δεν θέλουμε να ξεφύγει η επιδημία».
Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, οι επιστήμονες που απαρτίζουν την επιτροπή «θα δώσουμε 10 ημέρες ή δυο εβδομάδες στα νέα μέτρα που ελήφθησαν για να δούμε αν θα αποδώσουν. Αν συνεχιστεί η ανοδική τάση τότε ενδεχομένως να πάμε στο ακραίο μέτρο». Ο καθηγητής εξήγησε ότι τυχόν νέο lockdown «θα είναι μικρότερης διάρκειας».
Γι’ αυτό, προσέθεσε, «απευθύνω έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια. Είναι ο καιρός για να το κάνουμε, όχι για να είμαστε χαλαροί. Τα πράγματα σοβαρεύουν».
Καταλήγοντας, ο κ. Σύψας ερωτήθηκε για τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία και είπε:
«Το κυρίως πρόβλημα είναι οι καθηγητές. Αυτή είναι η ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο λόγω κίνησης στα ΜΜΜ. Ερευνες από Αγγλία έδειξαν ότι εκπαιδευτικοί είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Υπάρχει, ωστόσο, σαφές πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού. Τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν, θέλουμε να συνεχίσουν να λειτουργούν. Γι’ αυτό πρέπει καθηγητές και μαθητές να τηρούν τα μέτρα»
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ισχύ από την Παρασκευή 13 Μαρτίου
«Για μια σύγχρονη και δημοκρατική πόλη, η προάσπιση της ισότητας είναι δέσμευση», τόνισε ο Χάρης Δούκας
Λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής
Διαγωνισμός το καλοκαίρι, ανάδοχος έως το τέλος του 2026
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το νομοσχέδιο για τα πράσινα ταξί παίρνει τον δρόμο για ψήφιση στη Βουλή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο δημιουργός που με τις ταινίες του ύμνησε τον έρωτα και την αστική ζωή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ήταν φοβισμένη και ταλαιπωρημένη
Σε ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.